A légúti megbetegedések megelőzése érdekében maszkokat osztogatnak a hatóságok a vasárnap kitört vulkán közelében

Egy hónappal ezelőtt már kitört az indonéz Marapi vulkán, most ismét hamut lövell.

Vasárnap kitört a Marapi vulkán, hat héttel a halálos aktivitásokat követően ismét hamufelhő szállt az égbe. A vulkán 4,5 kilométeres körzetén belül evakuálják az embereket, hiszen hamarosan megkezdődhet a lávafolyás is.

A helyi hatóságok arra hívják fel a lakosság figyelmét, hogy hamueső esetén használjanak maszkokat a légúti megbetegedések megelőzése érdekében. A vasárnapi kitörés vulkáni hamuja beborította a közeli házakat, járműveket és a helyi katasztrófavédelmi szervezet által felállított evakuációs sátrakat is.

Számos lakos kereste fel az egészségügyi intézményeket, a hatóságok pedig maszkokat osztogatnak.

Mint ismert, a legutóbb hat héttel ezelőtt tört ki Szumátra egyik legaktívabb vulkánja, a Marapi, ami a hamufelhőt akár három kilométerre is kilőtte. Akkor a vulkáni aktivitás húsz halálos áldozatot követelt.

(Forrás: Reuters, fotó: Getty, illusztráció)

vulkán | vulkánkitörés | szumátra | indonézia

FOLYTASD EZZEL

Elkerítik a díszes teret és pénzt szednek a turistáktól a magyarok egyik kedvenc úti célján

Mégsem vezetik be a világ legszigorúbb dohánytilalmát

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom