Ez a tökéletesre sült marhahús aranyozza majd be az ünneped

Ha rászánunk egy hetet, hideg előételnek és finger foodnak is tökéletes!

A tradicionális ír ünnepi ételek közül kiemelkedik a fűszeres marha, amelynek évszázados hagyományai vannak, és valóban nem hiányozhat egyetlen asztalról sem.

Mondjuk ezt annak ellenére, hogy elkészítése legalább egy hetet vesz igénybe, bár az igazán elszántak akár két hétig is bíbelődhetnek vele.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marhaszegy
  • 1/3 csésze barna cukor
  • 1 szegfűbors bogyó
  • 1 evőkanál szemes bors
  • 1 evőkanál borókabogyó
  • 1 teáskanál reszelt szerecsendió
  • 1 evőkanál szegfűbors
  • 1 evőkanál só

Elkészítés:

  1. Készítsük elő a marhahúst! Vágjuk le róla éles késsel a zsírt, majd alaposan dörzsöljük be a barnacukorral! Tegyük egy tálba, fedjük le és pihentessük a hűtőben 12 órán keresztül!
  2. Másnap zúzzuk durvára egy mozsárban a fűszereket, keverjük össze a sóval, és ezzel is dörzsöljük be a húst! Ismét fedjük le és tegyük a hűtőbe! Legalább 6-7 napig, de akár két hétig is hagyhatjuk, hogy az ízek összeérjenek. Ez idő alatt naponta néhány alkalommal fordítsuk át a húst, és a maradék fűszerkeverékkel újra és újra ízesítsük a korábbi módszerrel.
  3. Az idő elteltével öblítsük le a húsról a fűszert, tegyük egy hőálló tálba, öntsük fel egy kis pohárnyi vízzel, fedjük le, és süssük 3-4 órán keresztül, amíg puha nem lesz!
  4. Hidegen, egészen vékony szeletekre vágva fogyasszuk!

 

(Fotók: Unsplash)

ünnep | sülthús | recept | marhahús | karácsony

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom