Visszatért Marilyn Monroe óriásszobra, de nem mindenki van elragadtatva tőle

Zavarja a kilátást, de más probléma is van vele. 

A hollywoodi ikon 7,9 méter magas szobrát a napokban avatták fel a kaliforniai Palm Springs-i Művészeti Múzeum előtt. A város népszerű főutcájára néző alkotás a híres fehér ruhájában ábrázolja a legendás színésznőt.

A John Seward Johnson II. által 2011-ben készített szobrot Monroe Hétévi vágyakozás című filmjének egyik kultikus jelenete ihlette. Először 2012-ben került Palm Springsbe huszonhat hónapra, majd 2014-ben New Jerseybe költözött.

Korábbi felvétel

A szobor igen hamar népszerű lett, rengetegen készítenek vele közös fotót, éppen ezért a szakemberek a turistaforgalom növekedését várják tőle.

Így volt ez 2012 körül is, ráadásul kilenc évvel ezelőtt még közel sem robbantott akkorát a közösségi média, mint manapság.

Korábbi felvétel

Elég vegyesen fogadták viszont a Palm Springsben élők. John McDermott szerint a helyiek többsége el van ragadtatva attól, hogy újra itt van, jót tesz a közösségnek, valamint fellendíti az üzletek forgalmát. – Ez lesz Palm Springs Eiffel-tornya – állítja a 77 éves helyi lakos.

A nyolc éve palm springs-i lakcímkártyával rendelkező Brooks Thomas ellenben nincs oda érte.  – Abszurd, hogy az ember a múzeumból kilépve rögtön valakinek a hátsó felét látja – mondja. – Sokaknak mindenféle problémái vannak ilyen-olyan obszcén dolgokkal, de ez szerintük elfogadható.

Korábbi felvétel

Amikor a szobrot bemutatták, a tüntetők (köztük a Women's March Foundation) nőgyűlölőnek és kizsákmányolónak nevezték, illetve az elhelyezése is felháborította a kritikusokat. Egy szervezet hetvenezer dollárt gyűjtött össze a szobor eltávolítására, mondván rossz helyen áll és zavarja a kilátást.

A Forever Marilyn várhatóan egy jó darabig még a helyén marad.

Ha már szobor, a toszkán város, Pietrasanta szabadtéri kiállítás keretében mutatta be Fabio Viale olasz szobrász műalkotásait. A Valóban címet viselő kiállítás a település legszebb közterületein, köztük a Piazza del Duomón kapott otthont, de egy különleges műalkotás a 14. századi Sant’Agostino templomban születhetett újjá.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)

kalifornia | Marilyn Monroe | szobor | Palm Springs

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom