Close
Máris világrekorder lett Abu-Dzabi szokatlan formájú, vadonatúj kalandparkja

Máris világrekorder lett Abu-Dzabi szokatlan formájú, vadonatúj kalandparkja

Mindjárt két csúcsot is tart a november 29-én nyíló Clymb Abu Dhabi.

A sportrajongók térképén eddig nem nagyon tűnt fel az Egyesült Arab Emírségek csillogó-villogó nagyvárosa, ám a helyzet hamarosan változhat.

Az ok pedig egy fantasztikus kalandpark, amely abszolút modern formatervezésével tűnik ki a sivatagból.

A Clymb egy negyvenhárom méteres mászófalat kapott, amelynél nagyobbat nem találni sehol a világon – mármint a beltériek közül. A Summyt névre keresztelt világcsúcstartó fal mellett kisebbeket is építettek, hogy a profik után a kezdők és a haladók is élvezhessék a testet egyébként alaposan megmozgató sportágat.

A város egyik mesterséges szigetén, a Yas-szigeten felhúzott komplexum másik rekordere a szélcsatornája, amely huszonöt méter magas, illetve tíz méter széles lett. Kategóriájában szintén a világ legnagyobbja, megelőzve a Hurricane Factory Berlint. A szélcsatornát a hároméves gyerektől a profi ejtőernyősig bárki igénybe veheti.

A Clymb igazi élményparkként szolgál majd, hiszen üzleteknek, privát rendezvénytermeknek, kávézóknak és éttermeknek is otthont ad. A mászófal belépőjegyei huszonöt, a szélcsatornáé hatvan dollárnál kezdődnek, de aki csak nézelődni szeretne, ingyen bemehet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Clymb)

mászófal | summyt | abu dzabi | szélcsatorna | legnagyobb

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram