Close
Máris világrekorder lett Abu-Dzabi szokatlan formájú, vadonatúj kalandparkja

Máris világrekorder lett Abu-Dzabi szokatlan formájú, vadonatúj kalandparkja

Mindjárt két csúcsot is tart a november 29-én nyíló Clymb Abu Dhabi.

A sportrajongók térképén eddig nem nagyon tűnt fel az Egyesült Arab Emírségek csillogó-villogó nagyvárosa, ám a helyzet hamarosan változhat.

Az ok pedig egy fantasztikus kalandpark, amely abszolút modern formatervezésével tűnik ki a sivatagból.

A Clymb egy negyvenhárom méteres mászófalat kapott, amelynél nagyobbat nem találni sehol a világon – mármint a beltériek közül. A Summyt névre keresztelt világcsúcstartó fal mellett kisebbeket is építettek, hogy a profik után a kezdők és a haladók is élvezhessék a testet egyébként alaposan megmozgató sportágat.

A város egyik mesterséges szigetén, a Yas-szigeten felhúzott komplexum másik rekordere a szélcsatornája, amely huszonöt méter magas, illetve tíz méter széles lett. Kategóriájában szintén a világ legnagyobbja, megelőzve a Hurricane Factory Berlint. A szélcsatornát a hároméves gyerektől a profi ejtőernyősig bárki igénybe veheti.

A Clymb igazi élményparkként szolgál majd, hiszen üzleteknek, privát rendezvénytermeknek, kávézóknak és éttermeknek is otthont ad. A mászófal belépőjegyei huszonöt, a szélcsatornáé hatvan dollárnál kezdődnek, de aki csak nézelődni szeretne, ingyen bemehet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Clymb)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom