Close
Ezzel az egyetlen trükkel soha többé nem lesz fokhagymaszagú a kezünk

Ezzel az egyetlen trükkel soha többé nem lesz fokhagymaszagú a kezünk

Martha Stewart és a tudomány álláspontja találkozik.

Ha van valaki, akitől konyhai tanácsot nyugodt szívvel elfogadhatunk, az Martha Stewart, aki könyveiben, magazinjában, weboldalán, és most már TikTok-csatornáján is hasznos tippeket oszt meg.

Martha Stewart tizenhárom másodperces videójában bemutatja, hogyan lehet megelőzni azt, hogy fokhagymaillatú legyen a kezünk: rozsdamentes acél kést meleg víz alá tartunk, majd az ujjainkat hozzádörzsöljük a fémfelülethez, így eltűnik róla a fokhagyma illata.

@marthastewart My quick tip for keeping clean and fresh while doing Thanksgiving cooking! #marthacooks #tiktokpartner #learnontiktok #thanksgiving #cooking #tiptok ♬ original sound – Martha Stewart

A BBC Science Focus szakértői utánajártak, hogy valóban működhet-e a praktika. Arra jutottak, hogy a fokhagyma szagáért a kéntartalmú vegyi anyagai felelősek, ezek közül pedig az allicin okozza azt, hogy a kezünk átveszi az illatát. A rozsdamentes acél ötvözet krómot is tartalmaz, ami reakcióba lép a fokhagymából származó allicinnel, így a kezünk helyett a rozsdamentes acél felületéhez tapad.

Amikor legközelebb fokhagymát pucolunk kedvenc magyar vagy olasz ételünkhöz, érdemes kipróbálni a praktikát. Ha pedig mégsem válik be Martha Stewart tippje, a kézmosás még mindig remek lehetőségként ott marad a kellemetlen fokhagymaszag ellen.

(Forrás: Food&Wine, fotó: 19 Crimes)

praktika | konyhai praktika | martha stewart | tiktok | tipp

FOLYTASD EZZEL

A város legjobb éttermének mondták, aztán kiderült, hogy nem is létezik

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram