Második virágkorát éli ez a csodaszép francia pajtaház

Régi kövekből rakták újra varázslatosan ezt a dél-franciaországi nyári lakot. Hófehérebb már nem is lehetne!

Ha ennél is világosabb lenne, talán minden vonala eltűnne ennek a francia nyaralónak, és egy finom pasztelles színpaletta maradna a helyén. A Studio XM építésze, Timothee Mercier alakította át teljes körűen ezt az eredetileg pajtaként funkcionáló épületet Vaucluse-ben, szülei számára. A provence-i régió bámulatosan szép: széles borvidékek, levendularétek és csendes falvak pettyezik Vaucluse-t, ezért az építész is a helyi esztétikai normáknak megfelelően újította fel és alakította át nyári rezidenciává ezt a pajtaépületet.

Mind a külső, mind a belső megtervezésekor az építész egy kedves és intim nyaraló kialakítására törekedett, ami nem nagyzoló, hanem épp diszkrét bájában van az ereje. Néhány élénk színfolttól eltekintve a ház a világos pasztellek Mekkája: minden bútor, dizájntárgy és a falak is lágyságot sugároznak.

Fából leginkább tölgyet használt az építész, a dizájntárgyak közt több francia és olasz niche-márka is szerepel, de vannak olyan bútorok is, melyeket bolhapiacon vásárolt a tervező.

Az összkép pedig egy csodálatosan meghitt nyaraló, ahol mi is könnyedén el tudnánk képzelni magunkat egy finom helyi roséval a kezünkben, nézve a levendulaföldek mögött lebukó napot.

Ez is érdekelhet:

Zihuatanejóra tekint ez a drámaian szép mexikói villa

Erre a páratlan mexikói rezidenciára semmilyen pozitív jelző nem túlzás.

(Fotók: Simone Bossi)

franciaország | világos | nagy sztori | rosé | dél-franciaország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom