Close
Amerika nemzeti parkjai is kénytelenek bevezetni azt, amit sok európai ország megtett

Amerika nemzeti parkjai is kénytelenek bevezetni azt, amit sok európai ország megtett

Ha idén nyáron valamelyik nemzeti parkot tervezed meglátogatni az Egyesült Államokban, akkor indulás előtt érdemes gondoskodnod arról, amit az utóbbi hónapokban már elfelejthettél.

A covidos megbetegedések megugrása miatt ugyanis számos parkban ismét bevezetik a kötelező maszkhasználatot.

A maszkokra vonatkozó szabályok a parkoktól és az Amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) megítélésétől függenek.

A CDC által járványügyi szempontból kockázatosnak minősített területeken védőoltási státusztól függetlenül kötelező a maszk viselése.

A legtöbb alacsony és közepes besorolású helyeken ugyan nem az, de a látogatóknak ajánlott követniük a betartandó irányelveket. Minden parkban kötelező a maszkviselés a zárt terű tömegközlekedési eszközökön.

Eddig egyébként hat nemzeti park állította vissza a maszkkötelezettséget.

Seqouia és Kings Canyon

A maszk viselése jelenleg oltási státusztól függetlenül kötelező a parkohoz tartozó valamennyi épületben.

Sziklás-hegység

A Larimer és Boulder megyékben tapasztalható magas fertőzöttségi szint miatt maszk használata javasolt a Beaver Meadows VC, a Moraine Park Discovery Center, a Fall River VC, az Alpine VC, a Hiker Shuttle területén, illetve a parkon belüli buszjáratokon.

Grand Teton

A Grand Teton Nemzeti Park minden épületében (ideértve, de nem kizárólagosan a látogatóközpontokat, az adminisztratív irodákat, a kunyhókat, az ajándékboltokat és az éttermeket) kötelező a maszk viselése, függetlenül az oltási státusztól.

Grand Canyon

Ugyanaz a helyzet, mint a Grand Tetonban.

A park épületei közé tartoznak többek között a látogatóközpontok, az adminisztratív irodák, a szálláshelyek, az ajándékboltok és az éttermek.

Denali

Az Associated Press szerint a park illetékesei szerint az orrot és a szájat eltakaró maszk kötelező lesz minden két év feletti személy számára, oltási státusztól függetlenül.

A maszkokat a Nemzeti Parkszolgálat tulajdonában lévő vagy ellenőrzése alatt álló épületekben, így a látogatóközpontokban, a szálláshelyeken, az ajándékboltokban és az éttermekben, továbbá minden közös munkaterületen viselni kell. A parkon belül a buszokon és a buszjáratokon való utazáshoz is szükséges a maszk viselése.

Yellowstone

Az összes épületben és a zárt tömegközlekedési eszközökön mindenki számára kötelező a maszk viselése, függetlenül az oltási státusztól.

Nemrég mi is megírtuk, hogy emelkednek az esetszámok, egyre többen térnek vissza az épphogy feloldott szabályozáshoz.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Unsplash, Getty Images, Pixabay)

maszkhasználat | kötelező | covid | előírás | usa

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem teszik fel a légiutas-kísérők a poggyászodat az ülés feletti tárolóba

Az Európai Bizottság is jóváhagyta a franciák úttörő tervét

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram