Close
Véget ért egy korszak, a jövő héttől fontos változás jön az európai repülőkön

Véget ért egy korszak, a jövő héttől fontos változás jön az európai repülőkön

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) új egészségügyi eljárásrendet adott ki.

Május 16-án megszűnik a maszkviselési kötelezettség az Európai Unió repülőterein és az unió területén közlekedő légijáratok fedélzetén is. Az EASA és az ECDC ugyanakkor felhívja a figyelmet arra is, hogy az indulási és célországok, valamint a légitársaságok saját szabályai eltérhetnek ettől.

Az ajánlás szerint azokon a repülőkön továbbra is szorgalmazni kell a maszk viselését, melyek olyan régiót érintenek, ahol a tömegközlekedésben még kötelező a védőeszköz hordása.

Emellett továbbra is javasolják az FFP2-maszkok viselését

azoknak az utasoknak, akiknek fokozott kockázatot jelent a megfertőződés, illetve akik köhögnek vagy tüsszögnek.

Nemrég egy bírósági döntéssel az Egyesült Államokban is véget ért a maszkviselési kötelezettség, ahová egyébként idén minden eddiginél nagyobb kínálattal és hihetetlenül olcsón utazhatunk.

(Forrás: Airportal, képek: Unsplash, Getty Images, Pixabay)

 

Európa | repülő | európai unió | maszkviselés eltörlése | maszkviselési kötelezettség

FOLYTASD EZZEL

Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Ha nem akarnak késni, csak kevesebb jegyet adhatnak el ezeken a vonatokon

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram