Close
Véget ért egy korszak, a jövő héttől fontos változás jön az európai repülőkön

Véget ért egy korszak, a jövő héttől fontos változás jön az európai repülőkön

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) új egészségügyi eljárásrendet adott ki.

Május 16-án megszűnik a maszkviselési kötelezettség az Európai Unió repülőterein és az unió területén közlekedő légijáratok fedélzetén is. Az EASA és az ECDC ugyanakkor felhívja a figyelmet arra is, hogy az indulási és célországok, valamint a légitársaságok saját szabályai eltérhetnek ettől.

Az ajánlás szerint azokon a repülőkön továbbra is szorgalmazni kell a maszk viselését, melyek olyan régiót érintenek, ahol a tömegközlekedésben még kötelező a védőeszköz hordása.

Emellett továbbra is javasolják az FFP2-maszkok viselését

azoknak az utasoknak, akiknek fokozott kockázatot jelent a megfertőződés, illetve akik köhögnek vagy tüsszögnek.

Nemrég egy bírósági döntéssel az Egyesült Államokban is véget ért a maszkviselési kötelezettség, ahová egyébként idén minden eddiginél nagyobb kínálattal és hihetetlenül olcsón utazhatunk.

(Forrás: Airportal, képek: Unsplash, Getty Images, Pixabay)

 

maszkviselési kötelezettség | maszkviselés | repülő | maszkviselés eltörlése | Európa

FOLYTASD EZZEL

Törölköző- és fürdőzőtilalom: Amalfi után újabb olasz strandok vezetnek be korlátozásokat

Ezek az ingyenes városnéző túrák garantáltan megdobogtatják a sorozatrajongók szívét

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom