Close
Erre számíthatnak azok, akik maszk nélkül nem akarnak repülőre szállni

Erre számíthatnak azok, akik maszk nélkül nem akarnak repülőre szállni

Sokan örültek annak, amikor az Egyesült Államokban felfüggesztették a kötelező maszkviselést a közlekedési eszközökön, de olyanok is vannak szép számmal, akik inkább kényelmetlenül érzik magukat a biztonsági intézkedés megszűnése miatt.

A közösségi médiában lehetett olvasni olyan hozzászólásokat, melyek szerint maszkellenes hozzáállás mutatkozik meg a repülőkön, sőt, volt, aki úgy érezte, megszégyenítik a maszk miatt. Mint egy elégedetlen utazó írta a Twitteren a Deltának címezve, az utaskísérők azzal üdvözölték, hogy kér-e pezsgőt annak megünneplésére, hogy nincs szükség többé maszkra. Ő viszont úgy érzi, nem ezért fizetett.

Míg a légitársaságoknak sokáig arra az esetre kellett megoldást találniuk, ha egy utas nem akarta felvenni a maszkot, a cégek most azokra gondolnak, akik nem szeretnék levenni azt.

Mint a United Airlines igazgatója, Scott Kirby elmondta, szeretnének olyan opciót találni, ami kompenzálja ezeket az ügyfeleket, például plusz kreditek vagy jegyár-visszatérítés formájában. Mint hozzátette, a basic economy osztály kivételével a jegyeket egyébként extra díj nélkül lehet áttetetni egy másik időpontra.

Robert Isom, az American Airlines igazgatója azt mondta, a légitársasághoz nem érkezett sok visszatérítési kérelem, ugyanakkor hozzátette, felülvizsgálják az irányelveiket, és arra kérik az elégedetlen utasokat, hogy lépjenek kapcsolatba a foglalási irodával, ahol kezelni tudják a panaszokat.

A Delta szintén elmondta, hogy

kompenzálhatják az utasokat, akik elégedetlenek a jelenlegi helyzettel,

de eseti alapon döntenek majd az igények elbírálásáról.

Az európai légitársaságok nagy részénél még fel kell venni a maszkot, eddig a brit Jet2 jelentette be, hogy nem kötelező viselni azt a fedélzetén, a British Airways és az easyJet pedig akkor engedi el a száj és az orr eltakarását, ha az sem az indulási állomáson, sem az úti célon nem kötelező.

Eszerint a kutatás szerint egyébként kissé meglepő, hogyan vélekedik a többség a repülőgépeken kötelező maszkviselésről.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images, Unsplash)

maszkviselés | repülő | amerikai egyesült államok

FOLYTASD EZZEL

Ezért a ritka égi jelenségért érdemes lesz kimenni az udvarra a nap közepén

Budapestet is érinti ez a 46 éjszakás, folyami szuperhajós álomutazás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram