Close
Ez a légitársaság törölte el elsőként a kötelező maszkviselést

Ez a légitársaság törölte el elsőként a kötelező maszkviselést

Úgy tűnik, egyre több helyen szűnik meg a követelmény.

Jövő héttől már Magyarországon sem kell eltakarni a szánkat és orrunkat, ha zárt térbe lépünk, és az óceánjárók is elkezdtek lazítani az előírásaikon, a légitársaságok közül elsőként pedig

a brit Jet2 döntött úgy, hogy nem követeli meg utasaitól a maszkot Angliában és Észak-Írországban sem a repülőn, sem a terminálon.

Skóciában azonban továbbra is maszkban kell utazniuk a hat évesnél idősebbeknek, és mint a légitársaság figyelmeztet, az utasoknak akkor is fel kell venniük a védőeszközt, amikor egy tengerentúli úti célra érkeznek.

A döntés azután született, miután Angliában eltörölték a maszkviselési kötelezettséget, és a kormány megengedte, hogy az üzemeltetők szabadon határozzák meg saját követelményeiket a száj és az orr eltakarására vonatkozóan. Más brit légitársaságok, például a British Airways és a Virgin Atlantic egyelőre nem változtattak az előírásaikon.

Korábban egyébként napvilágot láttak olyan vélemények is, melyek szerint örökre maszkot kell majd hordanunk a repülőkön, és úgy tűnik, hogy ez ellen az utasoknak nem is lenne különösebb kifogásuk.

(Forrás: travelandleisure.com, képek: Unsplash)

brit | maszk | repülő | légitársaság | Jet2

FOLYTASD EZZEL

Ezért ajánlott egy üveg vizet átgurítani az ágy alatt, miután beléptünk a szállodai szobába

Hét jótanács tapasztalt utazóktól, amit érdemes megfogadni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram