Close
Márciustól már nem kötelező a maszk ezeken az óceánjárókon

Márciustól már nem kötelező a maszk ezeken az óceánjárókon

Alkalmilag, bizonyos helyszíneken és rendezvényeken még visszatérhet az előírás. 

A Carnival Corporation bejelentette, hogy március 1-jétől eltörli az utasokra vonatkozó kötelező maszkviselést valamennyi körutazásán.

Mint írták, a maszk viselése továbbra is ajánlott lesz, de már nem kötelező,

ugyanakkor bizonyos helyszíneken és rendezvényeken, illetve a hajóra történő be- és kiszálláskor az utasoknak továbbra is fel kell azt venniük, beleértve a Carnival Cruise-hoz tartozó Holland America Line, Seabourn és Princess Cruises hajóit is.

További enyhítés, hogy március 1-jétől azoknak az utasoknak, akik megkapták az emlékeztető oltást, elég az utazás előtti hetvenkét óránál nem régebben készült tesztet bemutatniuk az eddigi negyvennyolc órás helyett. A teszt jelenleg minden két évnél idősebb utasnak kötelező, de várhatóan az alsó korhatárt öt évre fogják emelni.

Márciusban indul útjára a világ legnagyobb tengerjárója is, de azt még nem tudni, hogy annak fedélzetén kell-e hordani a maszkot. Ami viszont biztos, hogy a következő évek számos, izgalmas tengeri körutazást tartogatnak, mint amilyen ez vagy ez.

(Forrás: independent.co.uk, képek: Unsplash)

carnival cruises | maszk | óceánjáró

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram