Close
Így készült, ilyen lett – Útra kész a világ legnagyobb úszó szállodája

Így készült, ilyen lett – Útra kész a világ legnagyobb úszó szállodája

Ha a Nagykörútra állítanánk, a Corvin köztől elérne a Baross utcáig – ilyen hosszú a Wonder of the Seas óceánjáró, mely a nyártól már a Földközi-tenger vizein suhan.

Marseille-ben, a hagyományos zászlóváltó ünnepséggel hivatalosan is csatlakozott a Royal Caribbean flottájához a Wonder of the Seas, a világ jelenleg legnagyobb tengerjáró hajója.

A 362 méter hosszú úszó szállodát három éven keresztül építették a franciaországi Saint-Nazaire-ben. A Tengerek Csodája névre keresztelt hajó tömege majdnem 237 ezer tonna, tizennyolc emelettel, huszonnégy vendéglifttel és 2867 kabinnal rendelkezik. Összesen 6988 vendég befogadására alkalmas, valamint 2300 fős nemzetközi személyzetnek biztosít helyet.

A vendégek felhőtlen időtöltéséről többek között egy huszonöt méter hosszú, tíz emelet magasságban található drótkötélpálya gondoskodik, de kipróbálhatják a világ legnagyobb csúszdáját is, melyet tengerjáróra valaha építettek, az Ultimate Abyss-t.

A fedélzetre egy központi parkot, vagyis Central Parkot is telepítettek, amely mintegy húszezer növénynek ad otthont,

és olyan exkluzív lakosztályokból álló “városnegyedek” ölelésében terül el, mint például a Suite Neighborhood, amelyhez napozóterasz, merülőmedence, bár és nyugágyak is tartoznak.

De az utasok megmerítkezhetnek a konzolos medencebárban, a The Vue-ban is, míg a gyerekek a Wonder Playscape-en, az interaktív, szabadtéri játszótéren múlatják az időt. Persze, ez messze nem minden, hiszen van ott még kártyaszoba, futópálya, minigolf, szabadtéri mozivászon, sziklamászó fal, szolárium, karaoke és vitalitásfürdő is – igazán nagyon nehéz unatkozni.

A Wonder of the Seas egyébként egy másik Royal Caribbean-hajótól, a Symphony of the Seas-től vette át a vezetést a méret terén. Az új tengeri monstrum március 4-én indul első útjára a floridai Fort Lauderdale-ből, hogy egy héten át ringatózzon a Karib-tengeren, mielőtt Barcelona és Róma felé venné az irányt, és földközi-tengeri kalandokra csábítaná az európai utazókat is.

 (Forrás: dailymail.co.uk, fotók: royalcaribbeanpresscenter.com)

tengerjáró | luxushajó | Royal Caribbean | Wonder of the Seas | óceánjáró

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram