Close
Egészen elképesztő, hogy Magyarországon ez a hely továbbra is nyitva van

Egészen elképesztő, hogy Magyarországon ez a hely továbbra is nyitva van

November 11-től kezdve nem fogadhatnak látogatók a közfürdők, a Mátraderecskei Széndioxid Gyógygázfürdő azonban továbbra is várják a vendégeket – egyelőre, ugyanis november 23-tól a mátraderecskei központ is bezár határozatlan ideig.

A fürdő a járvány első hulláma alatt zárva volt egy darabig, de június óta újra fogadnak vendégeket egészen november 23-ig, nyilván szigorúbb szabályok és a szükséges óvintézkedések betartása mellett. A mofettamedencékben főként az érrendszeri és reumatológiai betegségekben szenvedőknek kínálnak terápiás lehetőségeket a természetes úton feláramló szén-dioxidnak köszönhetően. Viszont a környékbeli szálláshelyek nem fogadnak vendégeket,

így csak azok számára reális lehetőség ez, akik Mátraderecske vonzáskörében élnek.

A Mátraderecskei Széndioxid Gyógygázfürdő

A szén-dioxidot egyébként már időszámításunk előtt is elkezdték szárazfürdőkben hasznosítani, ugyanis a római kori orvoslásban, később pedig a népi gyógyászatban is felismerték a természetes szén-dioxid-fürdők gyógyító és rekreációs hatását. A mátraderecskei gyógygázfürdő 1995 óta üzemel, és már legalább hatvan éve szivárog a falu alatt futó vulkáni törésvonalból a szén-dioxid, amelyet egy 1992-es földrengés hozott a felszínre.

És akkor lássunk egy izlandi fürdőt:

(forrás: Spabook, Termalonline)

Mátraderecskei Széndioxid Gyógygázfürdő | medence | gyógyfürdő | mofetta | mátraderecske

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram