Visszatérhet a vonatozás aranykora? Soha annyi bérlet nem kelt el, mint márciusban

Márciusban rekordszámú, 932 ezer ország- és vármegyebérletet, valamint napijegyet váltottak az utasok, mint azt a MÁV-VOLÁN-csoport közölte.

Mint a cég elmondta, március elsejével az elmúlt évtizedek legjelentősebb közösségi közlekedési tarifareformját hajtotta végre az Építési és Közlekedési Minisztériummal közösen. Közleményük szerint tavaly ősz óta stabilan havi félmillió körüli vármegye- és országbérlet fogyott, de márciusban harminchárom százalékkal nőtt a jegy- és bérletértékesítés februárhoz viszonyítva.

Március és április első hét napjában hatvan-nyolcvan ezerrel több vármegye- és országbérlet fogyott mint február első hetében.

A tarifarendszer első havi tapasztalatai alapján az utazási szokásokra is kihatnak az újdonságok: az InterCityket januárhoz képest 162 ezerrel, februárhoz képest 152 ezerrel többen választották márciusban. Egy-egy család akár több tízezer forintot is megtakaríthat a bérletekkel, amelyekből március 1-jétől április 7-ig már mintegy 1,2 milliót váltottak az utasok, ezek kétharmada továbbra is vármegyei.

A vármegye- és országbérletekből a tavaly májusi bevezetésük óta már több mint 6,1 millió fogyott. A napon belüli akár többszöri utazást, átszállást leegyszerűsítő, kedvező árú Vármegye24 és Magyarország24 napijegyekből is már 120 ezret váltottak. A vásárlók fele önkiszolgáló lehetőségeken keresztül, a MÁV appban, az ELVIRA felületén vagy az automatából illetve a BKK online felületein vesz jegyet. Az értékesítés ötöde zajlott a MÁV appban.

Nem ez az egyetlen nagy változás most a vonatozás terén, nemrég a kalauzokkal kapcsolatban érkezett hír, és új járat indul Ausztriába.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

bérlet | vármegyebérlet | vonat | máv | országbérlet

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Wellness és luxus: Fedezd fel Magyarország egyik legexklúzívabb wellness paradicsomát
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom