Close
Olcsóbban utazhatunk az idén a MÁV-val ezekre az eseményekre

Olcsóbban utazhatunk az idén a MÁV-val ezekre az eseményekre

Először most szombaton lehet igénybe venni a kedvezményt.

2023 forintért utazhatunk a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat kiemelt eseményeire, először a január 21-i megnyitóra.

A kedvezményes jegy, amely a GYSEV járatain is felhasználható, oda-vissza utazásra érvényes az ország bármely pontjáról másodosztályon, azonban feláras vonaton a szükséges díjat ki kell fizetni. A jegyeket online és személyesen is megválthatjuk, de az önkiszolgáló csatornákra érvényes öt-, illetve tízszázalékos árengedmény az EKF-jegyre nem vonatkozik.

A kedvezményes jegyet odautazásra a rendezvény előtti napon, majd annak napján (napjain), míg hazautazásra az esemény napján (napjain), valamint az azt követő napon lehet igénybe venni,

és legkorábban 60 nappal a tervezett utazás előtt lehet megvásárolni.

A MÁV-START és a Volánbusz a szombati megnyitó után éjszakai mentesítő járatokat is indít: a vasúttársaság plusz Flirt egységeket állít be Veszprémből Székesfehérváron keresztül Budapestre, a környező településekre, többek között Ajka, Pápa, Zirc, Balatonfüred, Siófok, Székesfehérvár, Tapolca és Balatonalmádi felé pedig a Volánbusz biztosít többletjáratokat.

A veszprémi busztársaság, a V-Busz Zrt. helyi járatain a megnyitóra látogatók szombaton egész nap díjmentesen utazhatnak, a 22.32-kor Budapestre induló mentesítő vonathoz pedig a városközpontból közvetlen kiegészítő járatok is indulnak.

A menetrend szerinti járatok Budapest és Székesfehérvár felől Veszprémbe óránként közlekednek Göcsej és Bakony InterCity-ként, míg Szombathelyről a Bakony IC-vel, Zalaegerszegről a Göcsej IC-vel kétóránként lehet eljutni Veszprémbe.

A megnyitó után a következő kiemelt esemény az áprilisi Blues Fesztivál lesz.

És mint nemrég megtudtuk, idén nemcsak gazdaságos, de trendi is lesz vonattal utazni.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

 

máv | vonat | kedvezmény | Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa

FOLYTASD EZZEL

Rekordot döntött tavaly a Budapest Airport forgalma: nézd meg, mennyien utaztak a fővárosból!

A világ egyik leghíresebb szellemvárosa olyan, mintha a Disney tervezte volna

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram