Close
Ez lesz 2023 legnagyobb utazási trendje a Pinterest szerint

Ez lesz 2023 legnagyobb utazási trendje a Pinterest szerint

Nem vagyunk teljesen meglepve.

2022 a vége felé jár, 2023-ra pedig izgatottan és jövőbeli utazásainkra való felkészüléssel tekintünk. A Pinterest nemrégiben megosztotta legfrisseb statisztikáját, amiben összefoglalja azokat a trendeket, amik szerintük uralni fogják a jövő évet.

A jelentés több hónapnyi adatot, elemzést és értékelést tükröz és olyan átfogó képet rajzol ki a globális trendekről, amely sehol máshol nem érthető el. A Pinterest jóslatai ráadásul általában be is jönnek,

harmadik egymást követő évben tíz prognózisából nyolc beigazolódott

a lakberendezési trendektől, a születésnapi partik tematikájáig.

A Pinterest szerint 2023-ban a középpontban a vasúti utazás és a fenntarthatóság áll majd. A feltételezések szerint a vonatutak aranykora kezdődhet el a festői panorámáknak és az alacsonyabb károsanyag-kibosátásnak köszönhetően.

A Z-genenráció és az ezredforduló környékén születettek körében kifejezetten népszerű lesz ez az időtlen közlekedési mód,

az Európát átszelő, kedvező árú vonatjegyek még felkapottabbá tehetik.

Azok, akik elsődleges közlekedési módjuknak a vonatot választják, büszkék döntésükre, az egyes országok és vasúttársaságok pedig reagálnak a növekvő igényekre és új vonatútvonalakat alakítanak ki, hálókocsikat újítanak fel, néhány utazást pedig ingyenessé is tesznek.

A Roadster több alkalommal beszámolt arról, hogy a közeljövőben milyen varázslatos vonatutak várhatnak ránk. Ebben a cikkünkben az új olasz Orient expresszről meséltünk, itt arról írtunk, hogy 1720 kilométeren keresztül kanyarog és csodaszép végállomásra vezet Európa leghosszabb vonatútja. Itt pedig azt áruljuk el, hogy miért éri meg a fiataloknak Németországba és Franciaországba vonatozniuk.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

vasút | vonat | orient express | utazás | hálókocsis vonat

FOLYTASD EZZEL

A tíz legfurcsább kérés, amit a légiutas-kísérők valaha kaptak

Mutatjuk, mely európai síterepeken lehet a legtöbb hóval számolni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram