Close
Nagyon megéri majd a fiataloknak Németországba és Franciaországba vonatozni

Nagyon megéri majd a fiataloknak Németországba és Franciaországba vonatozni

A Németország és Franciaország között utazó fiatalok hamarosan ultraolcsó vonatjegyeket vehetnek igénybe.

A két ország “Franco-German” vonatjegyet tervez kiadni a fiataloknak – jelentették be a közlekedési hatóságok. Mást mondjuk nem nagyon, mert azt egyelőre nem tudni, mennyibe fog kerülni ez a “kedvezményes árú speciális ifjúsági jegy”, és hogy melyik korosztályra vonatkozik. A további részleteket a német-francia minisztertanács 2023. januári ülésén fogják meghatározni.

Annyi azért kiderült, hogy a jegy ösztönözni fogja az Európán belüli utazást, és hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez – ezt Volker Wissing, Németország szövetségi közlekedési és digitális ügyekért felelős minisztere mondta.

“Ahhoz, hogy elérjük a közlekedési ágazatra vonatkozó klímaválsággal kapcsolatos céljainkat, még több embert kell meggyőznünk arról, hogy vonattal utazzon. Ehhez pedig vonzó ajánlatokat kell tennünk” – mondta. “Meggyőződésem, hogy egy ilyen jeggyel erősíteni fogjuk mind a két ország közötti kapcsolatot, mind pedig a klímabarát vasúti közlekedési opciót.”

Németországban egyébként csaknem ötven százalékkal megnőtt a rövidtávú vonatok forgalma, miután bevezetették a mindössze kilenc euróért (kb. 3600 forintért) megvásárolható, korlátlan utazást biztosító havi bérletet.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images)

utazás | fiataloknak | vonat | olcsó | franciaország

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram