Close
Várja a síelőket Európa leghosszabb vonatútja

Várja a síelőket Európa leghosszabb vonatútja

A vonat idén januárban debütált, és most visszatér az új szezonra, hogy megerősítse helyét a rekordok könyvében.

A Snälltåget svéd vasúttársaság járata Malmőből indul, hogy Dánián és Németországon keresztül Ausztria leghíresebb síterepeire szállítsa az utasokat, innsbrucki végállomással.

Az 1720 kilométeres út körülbelül 22 óráig tart, és a vonat hetente egyszer indul december 22. és 2023. március 11. között.

A járat környezetbarátságból is csillagos ötös, miután víz-, szél- és napenergia segítségével működik, így az utazás személyenként mindössze 1,2 kg szén-dioxid-kibocsátással jár.

Összehasonlításképpen: ha repülővel érkeznénk Koppenhágából, ez a szám 267 kilogramm lenne, benzines Volvóval pedig az úton körülbelül 128 kilogramm széndioxid keletkezne.

Így néz ki egy vonatút Stockholmból Japánba, így pedig a világ leghosszabb vonatútja.

(Forrás: The Mayor, képek: Snälltåget/Facebook, Getty Images)

svédország | alpok | leghosszabb | síelés | vonat

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram