Várja a síelőket Európa leghosszabb vonatútja

A vonat idén januárban debütált, és most visszatér az új szezonra, hogy megerősítse helyét a rekordok könyvében.

A Snälltåget svéd vasúttársaság járata Malmőből indul, hogy Dánián és Németországon keresztül Ausztria leghíresebb síterepeire szállítsa az utasokat, innsbrucki végállomással.

Az 1720 kilométeres út körülbelül 22 óráig tart, és a vonat hetente egyszer indul december 22. és 2023. március 11. között.

A járat környezetbarátságból is csillagos ötös, miután víz-, szél- és napenergia segítségével működik, így az utazás személyenként mindössze 1,2 kg szén-dioxid-kibocsátással jár.

Összehasonlításképpen: ha repülővel érkeznénk Koppenhágából, ez a szám 267 kilogramm lenne, benzines Volvóval pedig az úton körülbelül 128 kilogramm széndioxid keletkezne.

Így néz ki egy vonatút Stockholmból Japánba, így pedig a világ leghosszabb vonatútja.

(Forrás: The Mayor, képek: Snälltåget/Facebook, Getty Images)

alpok | leghosszabb | svédország | malmö | vonatút

FOLYTASD EZZEL

Ismét pályázhatnak a magyar fiatalok az ingyenes európai vonatbérletekre

Újabb népszerű török városba indul Wizz Air-járat, ráadásul heti két alkalommal

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram