Close
Az olasz stílus is hatással volt a Mazda dizájnjára

Az olasz stílus is hatással volt a Mazda dizájnjára

A Mazdát vonzó formájú autók gyártójaként ismerjük, de kevesen tudják, hogy a dizájnját az olasz stílus is inspirálta, ennek egyik mérföldkövét, egy negyven éve készült tanulmányautót most újítottak fel. A történet a hatvanas években kezdődött.

Száz évvel ezelőtt alapították a Mazdát, de a cég akkor még Toyo Cork Kogyo néven parafadugók gyártásával foglalkozott. Az első járművet, egy háromkerekű áruszállítót csak 1931-ben mutatták be, és egészen a második világháború utánig kellett várni a Mazda első személyautójára. A hatvanas években azonban rohamléptekben fejlődött a márka, és a népszerűségében nagy szerepe volt annak, hogy már akkor az olasz stílus ihlette a Mazdák dizájnját.

Az R360 Coupé volt a Mazda első személyautója 1960-ban
A 380 kilogrammos autócskát 16 lóerős motor hajtotta

Az olasz kapcsolat Mijakava Hidejuki érdeme, aki felismerte, hogy

a korabeli japán autókból egy dolog hiányzott: a dizájn ereje.

A munkája során bejárta Európát, és nem hagyta ki Torinót sem, ugyanis évről évre ott rendezték meg azt az autókiállítást, ahol a legnevesebb olasz stúdiók, a Pininfarina, a Bertone, a Ghia mutatták be az újdonságaikat. 1960-ban ott ismerte meg Giorgio Giugiarót, aki akkor már a Bertone vezető tervezője volt.

A torinói autószalonon mutatkoztak be a legstílusosabb olasz modellek

A következő évben pedig Hirosimában találkozott Macuda Csunejivel, a Mazda akkori elnökével, a márkát alapító Macuda Dzsudzsíró fiával, és mindketten egyetértettek a dizájn fontosságában. Mijakava közvetített az olasz stúdiók és a japán autógyártó között, és a Mazdának éppen erre volt szüksége, hogy megkülönböztesse a készülő új modelleket a konkurenciától.

Az olasz stílus és a japán szorgalom kombinációjával hamarosan nagyszerű modellek születtek.

Az első Bertone által tervezett Mazda volt a Familia
Az elegáns Luce is Giugiaro alkotása nyomán született
Coupé változatban még vonzóbb formájú a Luce

A Mazda és a Bertone stúdió együttműködésének első eredménye

egy nevében is családi autó, az 1963-ban bemutatott, a mai Mazda3 ősének nevezhető Familia volt. Giugiaro egy elegáns és futurisztikus szedánt is alkotott, ebből született az 1966-ban megjelent Luce, a márka első autója, amelyet Európába is exportáltak, ezért a Mazdát már a kezdetektől a dizájn iránt elkötelezett gyártóként ismerhettük meg az öreg kontinensen.

1981-ben elképesztően modernnek számított az MX–81 Aria

Az együttműködés az után is folytatódott, hogy Giugiaro a Ghia stúdióhoz szerződött, a Bertone következő munkája egy 1981-ben leleplezett tanulmányautó volt. Az MX–81 az első modell, amely a Mazda eXperimental rövidítéseként viselte az MX típusjelzést, a formáját Marc Dechamps, a Bertone akkori vezető dizájnere alkotta meg.

A kompakt méretű, ék alakú kupé a korabeli divat szerint, jövőbemutató megoldásokkal készült.

A Mazda történelme azóta is tele van izgalmas és látványos formájú autókkal,

és a márka jelenlegi formanyelvének kialakulásában is szerepe volt az olasz stílusnak. Amikor Maeda Ikuo vezető formatervező 2010-ben azt a feladatot kapta, hogy újítsa meg a Mazda dizájnját, akkor többek között Giugiaro korabeli munkái is ihletet adtak neki, részben azért, mert apja, Matasaburo is formatervezőként dolgozott a Bertone-együttműködés korában.

A tanulmányautót a Mazda századik születésnapjára újították fel

A márka századik évfordulójához közeledve a Mazda olasz képviseletének jutott eszébe, hogy elővehetnék a negyven évvel ezelőtti MX–81-est, és a prototípust meg is találták a japán gyártó raktárában. Olaszországban alaposan felújították, és újra lefotózták a milánói dóm előtt, ahol annak idején az eredeti képek készültek róla, mostantól pedig

eredeti pompájában hirdetheti a százéves Mazda és az olasz formatervezés évtizedekre visszanyúló kapcsolatát.

A felújított modellt ismét lefotózták a milánói dóm előtt

A történetről rövidfilmet is forgatott a Mazda:

Különleges dizájn

A Mazda az első elektromos autójával is a saját útját járja, és a márka múltját ismerve nem véletlenül kerültek parafabetétek az MX–30 igényes utasterébe. A japán gyártó 1989-ben is nagyot alkotott az MX–5 első generációjával, amely még most, a negyedik generációjával is őrzi a karakteres stílusát – ezt roadster és keménytetős változatban is kipróbáltuk.

FOLYTASD EZZEL
Mark Webbernek ez a kedvenc autós útvonala Ausztráliában
90 éve aratott legendás győzelmet a Mercedes-Benz
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom