Close
Megnyílt Budapest első medencés rooftop bárja, ahol akár a vízben is koktélozhatsz

Megnyílt Budapest első medencés rooftop bárja, ahol akár a vízben is koktélozhatsz

A világ nagyvárosaiban egyre gyakoribbak a rooftop bárok, vagyis a zsongó város szövete fölé magasodó teraszok. Budapesten is többfélét üdvözölhetünk, az exkluzívtól egészen a nyitható-zárható fajtáig. Sokszor találjuk a tetőbárokat szállodák tetején, de még egy olyat sem ismerünk itthon, ahol olyan extra jár a pazar kilátás és remek italok mellé, mint egy feszített víztükrű medence, amelynek a szélére támaszkodva bámulhatjuk a Bazilika kivilágított kupoláját. Bemutatkozik a Sky Bar & Pool by Cortile Hotel. 

A Hajós utca és a Dessewffy utca sarkánál járunk, három percnyire az Operától. Modern épületre leszünk figyelmesek – ez a Cortile Hotel, amely novemberben nyitott, és ha nem jött volna a járványhelyzet, most is telt házzal üzemelne. A koronavírus azonban letartolta a világot, és csak az maradhat talpon, aki a legészszerűbben adaptálódik. Így tett a Cortile Hotel, amely az egyik legvonzóbb adottságukra épít most, és vakmerően fejest ugrott a 2020-as, turistáktól mentes budapesti nyárba.

A szálloda egy láncolat tagja, a másik hozzájuk tartozó egység az Andrássy út túloldalán lévő, Paulay Ede utcai Casati Hotel, melyet mi anno a Tuk Tuk Bar kapcsán ismertünk meg – a cseppnyi, de annál izgalmasabb koktélbár fontos szereplője a fővárosi báréletnek. Így jutottunk el a Cortile Hotelhez és a frissen nyitott rooftop bárhoz, amitől leesett az állunk.

Ugyanis nem elég hogy pici, intim, és olyan magasságban van, hogy jól tudjuk tanulmányozni a környező házak felső homlokzatait, de még egy frissítő meglepetéssel is készülnek odafent: egy medencével.

Persze, tudunk olyan budapesti hotelről, amelynek úszni lehet a tetején, de szállóvendégeken kívül ezeket nem nagyon használhatják, pláne nem szórakozási célból. A Cortile Hotelben már nyitáskor ötleteltek a nyitott rooftop ötletéről, vagyis hogy a szálloda vendégein kívül a koccintani érkezők is használhassák a medencét és a teraszt, de a megváltozott turisztikai helyzet miatt villámgyorsan kellett cselekedniük.

Néhány nap alatt állt össze a Sky Bar & Pool by Cortile Hotel koncepciója, csapata is – szerencsére a Tuk Tuk Bar szakmai háttere és Polgár Viktor profizmusa is segítségükre volt. Szélsebesen összetették a medence melletti bárt, az itallapot és az apró részleteket.

Fontos, hogy soft opening időszakban járnak, még fog alakulni a terasz kialakítása is. Több növény, még jobb fények érkeznek, de ezek csupán a teljességre törekvő részletek, mert már így is egy nagyon kellemes helyre érkeztünk. Tényleg intim teraszra gondoljunk, a hely adottságaiból fakadóan nem fér el több száz ember, csak néhány asztaltársaság. És ez így van jól. Ki akarna egy tömött medencében zsúfolódni, ha egy ilyen egyedi élményben lehet része?

Kinek lenne kedve munka után kinézni egy hagyományos strandra, ha a város fölé is mehet úszni egyet?

Az italválasztékukban sok a fantázia: a klasszikusok mellett az egyediség sem hiányozhat, saját long drinkeket fejlesztettek, azokból is választhatunk. Ha adhatunk egy tippet, a Hungaria Spritz, egy epres-citrusos-házi kardamom bitterrel és Hungaria Extra Dry pezsgővel készülő long drink például elég jó választás. Éppen annyira édes, amennyire fanyar és fűszeres egyben.

Fehér pohárban érkezett és már csak 50Cent egyik száma hiányzott mellé… vagy inkább egy kis José Padilla naplementés mix. Az árak semmivel sem mennek a szárazföldi bárok, kiülős helyek árai fölé, 1800 forintnál kezdődik egy ízletes long drink, 1200 forintért már csúszhat a pálinka, a csapon lévő First sörök korsója 1100 forintba kerül. Tíz százalék szervizdíjjal számoljunk még.

Erős nyárkezdés lehet egy este náluk: naplemente előtt csobbanni egyet, hogy aztán egy narancsos-citromnádas gin-tonikkal búcsúztassuk el a napot. Érdemes lesz asztalt foglalni!

Cortile Hotel Sky Bar & Pool, Budapest VI., Dessewffy utca 14., tetőterasz, +36 30 288 4683

Ez is érdekelhet:

(Fotók: a Sky Bar & Pool by Cortile Hotel engedélyével)

rooftop bár | Bazilika | medence | spritzer | gin-tonik

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram