Spanyolországban igen változatos módon készítik el a rizses húsukat, azaz a paellát. Van, amikor csirkehúsra, van, amikor tenger gyümölcseire épül. Ez a chorizo kolbászos változat mindössze harminc perc alatt megvan, ráadásul annyira egyszerűen elkészíthető, hogy még a kezdő szakácsok sem fognak kudarcot vallani vele.
Hozzávalók:
- 45 g feketebab-konzerv lecsepegtetve és leöblítve
- 30 g aprított paradicsomkonzerv
- 1 csésze alaplé
- 1 kaliforniai paprika apró kockára vágva
- 1 nagy maréknyi zöldborsó
- 1 maréknyi olívabogyó feldarabolva
- 1 fej aprított vöröshagyma
- ½ csésze rizs
- 1 tk csilipor
- 1/2 tk kömény
- 1/2 tk só
- 1/4 tk őrölt feketebors
- 1 chorizo kolbász felszeletelve
Elkészítése:
- Egy serpenyőbe teszünk minden hozzávalót a chorizo és az olívabogyó kivételével, magas lángon felforraljuk, majd a hőfokot csökkentjük. A serpenyőt lefedjük, és időnként megkeverve 10 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a kolbászt, ismét lefedjük, majd további tíz percig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul, és a folyadék nagy része fel nem szívódik.
- Tálalás előtt levesszük a tűzről, rádobjuk az olívabogyót, elkeverjük, és fedő alatt további 5 percig pihentetjük.
Egy fárasztó munkanap után keveseknek van kedve hosszú időt a konyhában tölteni, így aztán a hétköznapokban különösen felértékelődnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető egytálételek. Ezek közül mutatunk most hármat, amelyek a frisszöldség-összetevőiknek köszönhetően egészségesek és tápanyagdúsak.
(Fotók: Getty Images)
rizseshús | recept | chorizo | paella | gyors | spanyol
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!