Close
Íme a mediterrán “rizses hús”, ami szinte magától elkészül

Íme a mediterrán “rizses hús”, ami szinte magától elkészül

Spanyolországban igen változatos módon készítik el a rizses húsukat, azaz a paellát. Van, amikor csirkehúsra, van, amikor tenger gyümölcseire épül. Ez a chorizo kolbászos változat mindössze harminc perc alatt megvan, ráadásul annyira egyszerűen elkészíthető, hogy még a kezdő szakácsok sem fognak kudarcot vallani vele.

Hozzávalók:

  • 45 g feketebab-konzerv lecsepegtetve és leöblítve
  • 30 g aprított paradicsomkonzerv
  • 1 csésze alaplé
  • 1 kaliforniai paprika apró kockára vágva
  • 1 nagy maréknyi zöldborsó
  • 1 maréknyi olívabogyó feldarabolva
  • 1 fej aprított vöröshagyma
  • ½ csésze rizs
  • 1 tk csilipor
  • 1/2 tk kömény
  • 1/2 tk só
  • 1/4 tk őrölt feketebors
  • 1 chorizo ​​kolbász felszeletelve

Elkészítése:

  1. Egy serpenyőbe teszünk minden hozzávalót a chorizo és az olívabogyó kivételével, magas lángon felforraljuk, majd a hőfokot csökkentjük. A serpenyőt lefedjük, és időnként megkeverve 10 percig főzzük.
  2. Hozzáadjuk a kolbászt, ismét lefedjük, majd további tíz percig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul, és a folyadék nagy része fel nem szívódik.
  3. Tálalás előtt levesszük a tűzről, rádobjuk az olívabogyót, elkeverjük, és fedő alatt további 5 percig pihentetjük.

Egy fárasztó munkanap után keveseknek van kedve hosszú időt a konyhában tölteni, így aztán a hétköznapokban különösen felértékelődnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető egytálételek. Ezek közül mutatunk most hármat, amelyek a frisszöldség-összetevőiknek köszönhetően egészségesek és tápanyagdúsak.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Így készül a legegyszerűbb pikáns édesburgonya-krémleves
Száz éve nem történt ilyen New York szívében
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom