Még egy hétig láthatod a legjobb magyar tervezésű könyveket

Idén is megrendezték a Fugában a Magyar Könyvtervezés kiállítást, pontosabban a múlt idő ezen a héten még indokolatlan.

A Fuga Breuer Marcell termében ingyenesen látogatható a Magyar Könyvtervezés kiállítás a legjobb tavalyi, magyar tervezők által jegyzett könyvekkel.

Igen nagy volt a zsűri merítési lehetősége, elvégre 141 beérkezett könyvet bíráltak el – merthogy a kiállítást díjátadó is kísérte. A zsűri a szűken vett könyvtervezés mellett figyelembe vett egyéb kapcsolódó területeket az oktatástól a forgalmazásig. A Fugában a 30, shortlistre került könyvet láthatjuk, és persze köztük az öt kategória hat győztesét.

A díjazottak

Szépirodalom/Fiction
No Room Materialista vigasztalások
Tervező/Designer Nagy-Balogh György

Szakirodalom/Non-fiction
Elmélet és tudomány a művészeti gyakorlatban – Szöveggyűjtemény a művészeti kutatásról Tervező/Designer Visnyai Zoltán

Szakirodalom/Non-fiction
Solidarity Must Be Defended Tervező/Designer Salát Zalán Péter, Hepke Alajos Miklós

Album, katalógus
TechnoCool – Új irányok a kilencvenes évek magyar képzőművészetében (1989-2001)
Tervező/Designer Kazsik Marcell

Gyerekkönyv, ifjúsági könyv
Unfinished Alternatív színező kortárs művészek vázlataival
Tervező/Designer Bényi Lilla, Venekei Dóra

Egyéb
Öt munka, lassítva – Egy performatív építészeti kutatás kibontása
Tervező/Designer Szmolka Zoltán Bene Tamás

Könyvtervezés alatt még véletlenül sem csak a borítót és annak tervezőgrafikai megvalósítását kell érteni: a díj a könyvtervezésre mint alkalmazott szakmára és a könyvkiadás egészének elengedhetetlen részére összpontosít.

A szervezők a kategóriagyőzteseket nevezik a Stiftung Buchkunst által szervezett Best Book Design from all over the World nemzetközi megmérettetésre.

A 30 kiállított könyvterv közé a Studio Arkitekter belsőépítész irodát bemutató keménytáblás album is bekerült. A kötetet Szőke Gergely tervezte, a stúdió alapítója, Csap Viktor írta, és magánkiadásban jelent meg. Csap Viktorról a Roadster print idei első lapszámában közöltünk portrét.

(Fotók: Magyar Könyvtervezés / Mohai Balázs, Polgárdi Ákos)

borító | Fuga | kiállítás | könyv | magyar könyvtervezés

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom