Close
Még lehet játszani a százmilliókat érő Picasso-festményért

Még lehet játszani a százmilliókat érő Picasso-festményért

Egymillió eurót (340 millió forintot) érő eredeti Picasso-képet vihet haza egy szerencsés – mindössze száz euróért.

Ősszel hirdették meg Franciaországban azt a jótékony célú akciót, melyen egyvalaki Pablo Picasso Nautar Morte (Csendélet) című festményével lehet gazdagabb, ha megvásárolja a száz euróba kerülő sorsjegyet, és kihúzzák a nevét a sorsoláson.

Az 1921-ben készült alkotás Picasso realista és kubista áramlatokat szintetizáló korszakában született, és eddig David Nahmad műgyűjtő tulajdonaként a párizsi Picasso-múzeumban pihent. A szervezők nagyjából húszmillió eurót szeretnének összegyűjteni a projekttel, a bevétel jelentős hányadát pedig a Care in Africa nevű segélyszervezet kapná. David Nahmad egymillió eurót megtartana magának.

Egy újság és egy abszintos üveg geometriai kompozíciója szerepel a 20. századi avantgárd egyik legjelentősebb festőjének 22,9×45,7 cm-es képén, amelyet a művész két gyermeke, Maya Widmaier-Picasso és Claude Ruiz-Picasso hitelesített. Sorsjegyet ide kattintva lehet még vásárolni, egy fő maximum harminc darabot vehet. A sorsolás március 30-án lesz Párizsban.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Uncrate, Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom