Close
Még lehet játszani a százmilliókat érő Picasso-festményért

Még lehet játszani a százmilliókat érő Picasso-festményért

Egymillió eurót (340 millió forintot) érő eredeti Picasso-képet vihet haza egy szerencsés – mindössze száz euróért.

Ősszel hirdették meg Franciaországban azt a jótékony célú akciót, melyen egyvalaki Pablo Picasso Nautar Morte (Csendélet) című festményével lehet gazdagabb, ha megvásárolja a száz euróba kerülő sorsjegyet, és kihúzzák a nevét a sorsoláson.

Az 1921-ben készült alkotás Picasso realista és kubista áramlatokat szintetizáló korszakában született, és eddig David Nahmad műgyűjtő tulajdonaként a párizsi Picasso-múzeumban pihent. A szervezők nagyjából húszmillió eurót szeretnének összegyűjteni a projekttel, a bevétel jelentős hányadát pedig a Care in Africa nevű segélyszervezet kapná. David Nahmad egymillió eurót megtartana magának.

Egy újság és egy abszintos üveg geometriai kompozíciója szerepel a 20. századi avantgárd egyik legjelentősebb festőjének 22,9×45,7 cm-es képén, amelyet a művész két gyermeke, Maya Widmaier-Picasso és Claude Ruiz-Picasso hitelesített. Sorsjegyet ide kattintva lehet még vásárolni, egy fő maximum harminc darabot vehet. A sorsolás március 30-án lesz Párizsban.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Uncrate, Getty Images)

száz euró | sorsolás | picasso | párizs | jótékonyság

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram