Close
Még a velencei karnevál is hamarabb ért véget a koronavírus miatt

Még a velencei karnevál is hamarabb ért véget a koronavírus miatt

Mi is megírtuk, hogy ugyan sokáig szerencsésen elkerülte Európát a Kínából terjedő vírus, de az első igazán veszélyeztetett ország Olaszország lett, ahol nemcsak rohamosan nő a megbetegedések száma, de már halálesetről is tudni. Veneto tartományban éppen a télűző karneválon ünnepelnek emberek százezrei, de a rendezvényt megszakították a rendkívüli események miatt. 

Hivatalosan február 25-én lett volna a velencei karnevál záróünnepsége, de a koronavírus a hagyományos víg napokat sem kíméli: a városvezetés és a tartomány kormányzója úgy határozott, muszáj hamarabb véget vetni neki.

Példátlan eset, de semmiképp sem szeretnék, hogy a tömegrendezvény tovább folytatódjon: Velencét körülbelül napi százezer turista látogatja átlagosan, karnevál idején viszont akár másfélszer ennyien is lehetnek az érdeklődők.

A karnevál tehát két nappal hamarabb véget ért, mint tervezték.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Pxhere) 

 

 

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom