Close
Még a velencei karnevál is hamarabb ért véget a koronavírus miatt

Még a velencei karnevál is hamarabb ért véget a koronavírus miatt

Mi is megírtuk, hogy ugyan sokáig szerencsésen elkerülte Európát a Kínából terjedő vírus, de az első igazán veszélyeztetett ország Olaszország lett, ahol nemcsak rohamosan nő a megbetegedések száma, de már halálesetről is tudni. Veneto tartományban éppen a télűző karneválon ünnepelnek emberek százezrei, de a rendezvényt megszakították a rendkívüli események miatt. 

Hivatalosan február 25-én lett volna a velencei karnevál záróünnepsége, de a koronavírus a hagyományos víg napokat sem kíméli: a városvezetés és a tartomány kormányzója úgy határozott, muszáj hamarabb véget vetni neki.

Példátlan eset, de semmiképp sem szeretnék, hogy a tömegrendezvény tovább folytatódjon: Velencét körülbelül napi százezer turista látogatja átlagosan, karnevál idején viszont akár másfélszer ennyien is lehetnek az érdeklődők.

A karnevál tehát két nappal hamarabb véget ért, mint tervezték.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Pxhere) 

 

 

veneto | olaszország | velence | koronajárvány | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Így fogsz utazni jövőre

Az infláció ellenére ismét csúcsra jár a bevásárlóturizmus Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram