Close
Megéri pár órát autózni a szomszédba ezért a kilátásért

Megéri pár órát autózni a szomszédba ezért a kilátásért

Nem túl magas az ausztriai Vorarlberg tartományának Karren nevű hegye, ennek ellenére elképesztő panorámával jutalmazza a tetejére felcammogókat.

A Budapestről hét-nyolc órányi autózással elérhető Dornbirn közelében lévő hegy legmagasabb pontja 976 méteren van, de aki nem vállalja be a nagyjából egyórás túrát, választhatja a nagykabinos felvonót is, ami mindössze öt perc alatt viszi fel a csúcsra.

Megéri, mert odafent nem csupán a megindító kilátás várja.

Egy hatalmas üvegablakokkal felszerelt panorámaétterem, egy kilátóterasz és egy szelfipont tartozik Karren plusz szolgáltatásai közé. Kezdjük utóbbival, mert a hely remekül reflektál a közösségi média elvárásaira: a teraszon felszereltek egy kamerát, melyet összekötöttek egy nagy piros gombbal, amit megnyomva kész is a tökéletesnek tűnő szelfi, háttérben a pazar Bodeni-tóval, tiszta idő esetén pedig a Rajna völgyének, Németországnak és az Appenzzelli-hegyeknek a látképeivel. A néhány euróba kerülő fotó elkészülte után eldönthetjük, hogy kinyomtatva kérjük a képet, vagy egyből feltöltjük valamelyik közösségi oldalra.

A szikla peremén kialakított panorámaterasz tériszonyosoknak nem ajánlott, hiszen meglehetősen félelmetes érzetet kelt a peremén állni és lenézni a mélybe.

Az élmény a százötven férőhelyes Panorama étteremben tetőzik, különösen akkor, ha sikerül közvetlenül az ablakok melletti asztalok közül foglalni, illetve jó idő esetén a terasz is nagyszerű opció.

A szezonális fogásokat kínáló éttermet még 1996-ban nyitották, hogy aztán igényeknek megfelelően 2013-ban kibővítsék. Bőséges reggeliből, hetente változó menüből választhatunk, de természetesen à la carte is lehet rendelni a klasszikusoktól a különleges halas fogásokig.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Karren.at)

panoráma | Dornbirn | hegy | kilátás | kilátó

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram