Close
Megéri pár órát autózni a szomszédba ezért a kilátásért

Megéri pár órát autózni a szomszédba ezért a kilátásért

Nem túl magas az ausztriai Vorarlberg tartományának Karren nevű hegye, ennek ellenére elképesztő panorámával jutalmazza a tetejére felcammogókat.

A Budapestről hét-nyolc órányi autózással elérhető Dornbirn közelében lévő hegy legmagasabb pontja 976 méteren van, de aki nem vállalja be a nagyjából egyórás túrát, választhatja a nagykabinos felvonót is, ami mindössze öt perc alatt viszi fel a csúcsra.

Megéri, mert odafent nem csupán a megindító kilátás várja.

Egy hatalmas üvegablakokkal felszerelt panorámaétterem, egy kilátóterasz és egy szelfipont tartozik Karren plusz szolgáltatásai közé. Kezdjük utóbbival, mert a hely remekül reflektál a közösségi média elvárásaira: a teraszon felszereltek egy kamerát, melyet összekötöttek egy nagy piros gombbal, amit megnyomva kész is a tökéletesnek tűnő szelfi, háttérben a pazar Bodeni-tóval, tiszta idő esetén pedig a Rajna völgyének, Németországnak és az Appenzzelli-hegyeknek a látképeivel. A néhány euróba kerülő fotó elkészülte után eldönthetjük, hogy kinyomtatva kérjük a képet, vagy egyből feltöltjük valamelyik közösségi oldalra.

A szikla peremén kialakított panorámaterasz tériszonyosoknak nem ajánlott, hiszen meglehetősen félelmetes érzetet kelt a peremén állni és lenézni a mélybe.

Az élmény a százötven férőhelyes Panorama étteremben tetőzik, különösen akkor, ha sikerül közvetlenül az ablakok melletti asztalok közül foglalni, illetve jó idő esetén a terasz is nagyszerű opció.

A szezonális fogásokat kínáló éttermet még 1996-ban nyitották, hogy aztán igényeknek megfelelően 2013-ban kibővítsék. Bőséges reggeliből, hetente változó menüből választhatunk, de természetesen à la carte is lehet rendelni a klasszikusoktól a különleges halas fogásokig.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Karren.at)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom