Close
Nem mondanak le a tömeges megfigyelésről az uniós országok

Nem mondanak le a tömeges megfigyelésről az uniós országok

Az Európai Unió Bírósága nem engedi a légi utasok általános megfigyelését, de az országok ragaszkodnak hozzá.

Az Európai Unió Bíróság nem engedélyezi, hogy a tagállamok minden Európán belüli járatról és annak utasairól adatokat gyűjtsenek és profilokat alkossanak, ez csak akkor jöhet szóba az egyes gépek kapcsán, ha biztonsági fenyegetés merül fel. A tagállamok viszont további módszereket keresnek, amelyekkel hozzáférhetnek a lehető legtöbb utas adataihoz hogy felderíthessék a biztonsági kockázatokat, és kiszűrjék a körözött személyeket.

A belga hatóságok az utasnyilvántartási adatállományról (PNR) szóló szabályozást kommentálva azt mondták, hogy az ország fontosnak tartja az EU-n belüli járatokkal kapcsolatos adatok gyűjtését, és felszólítja a többi tagállamot, hogy vizsgálják meg ennek a lehetőségeit.

Görögország úgy érzi, nem szükséges igazolni a gyakorlatát, amelynek során „ismeretlen terroristákról és bűnözőkről“ gyűjt információkat,

Finnország pedig szintén támogatja Belgium felhívását, és egy szakértői munkacsoportot szeretne létrehozni a módszertan kidolgozására. Ezen kívül több ország is benyújtotta a beadványát, amellyel új szabályozást sürget.

Nagy-Britannia is növeli ettől az évtől a biztonsági intézkedések mértékét, a British Airways pedig új technológia bevezetésén dolgozik.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

adatgyűjtés | utasok | légiközlekedés | megfigyelés

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezek a világ legjobb helyei, ha a cseresznyefák virágzásában gyönyörködnél

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom