Close
Nem mondanak le a tömeges megfigyelésről az uniós országok

Nem mondanak le a tömeges megfigyelésről az uniós országok

Az Európai Unió Bírósága nem engedi a légi utasok általános megfigyelését, de az országok ragaszkodnak hozzá.

Az Európai Unió Bíróság nem engedélyezi, hogy a tagállamok minden Európán belüli járatról és annak utasairól adatokat gyűjtsenek és profilokat alkossanak, ez csak akkor jöhet szóba az egyes gépek kapcsán, ha biztonsági fenyegetés merül fel. A tagállamok viszont további módszereket keresnek, amelyekkel hozzáférhetnek a lehető legtöbb utas adataihoz hogy felderíthessék a biztonsági kockázatokat, és kiszűrjék a körözött személyeket.

A belga hatóságok az utasnyilvántartási adatállományról (PNR) szóló szabályozást kommentálva azt mondták, hogy az ország fontosnak tartja az EU-n belüli járatokkal kapcsolatos adatok gyűjtését, és felszólítja a többi tagállamot, hogy vizsgálják meg ennek a lehetőségeit.

Görögország úgy érzi, nem szükséges igazolni a gyakorlatát, amelynek során „ismeretlen terroristákról és bűnözőkről“ gyűjt információkat,

Finnország pedig szintén támogatja Belgium felhívását, és egy szakértői munkacsoportot szeretne létrehozni a módszertan kidolgozására. Ezen kívül több ország is benyújtotta a beadványát, amellyel új szabályozást sürget.

Nagy-Britannia is növeli ettől az évtől a biztonsági intézkedések mértékét, a British Airways pedig új technológia bevezetésén dolgozik.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

utasok | megfigyelés | légiközlekedés | adatgyűjtés

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Új szabályokkal találkoznak a magyarok a nyáron az egyik kedvenc horvát városukban

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram