Megfigyelésről, félelmekről és hatásairól a Modemben

Európa több városát megjárta már a Global Control And Censorship kiállítás, néhány hétig még Debrecenben látható.

A tudás hatalom.

A legnagyobb hatalom viszont azé, aki az információáramlás fölött rendelkezik.

Az élet valamennyi területének digitalizálása és hálózatba kapcsolódásuk az infoszférában világszerte összekötötte egymással az embereket. Milliárdszám generáljuk a legkülönfélébb tartalmakat és adatokat, melyek pillanatok alatt járják körül a Földet. Ezeket az adatokat az állami és magánszolgáltatók már keletkezésük közben lehalásszák, hogy aztán saját céljaikra használják fel azokat.

Csakugyan ott tartanánk, hogy a megfigyelés és cenzúra nagyhatalmú intézményeinek való kiszolgáltatottság már kultúránk alapvető feltételévé vált? Erre próbálnak választ adni a kiállító művészek.

Global Control And Censorship, Modem, Debrecen. Megtekinthető 2019. január 20-áig. További információ itt.

(Kép: Hasan Elahi: Stelae, 2015)

kiállítás | megfigyelés | Global Control And Censorship | cenzúra | modem

FOLYTASD EZZEL

Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon

Kávébajnokságok és az ország legnagyobb ginkoktélja vár hétvégén a Millenárison

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom