Close
Megfigyelésről, félelmekről és hatásairól a Modemben

Megfigyelésről, félelmekről és hatásairól a Modemben

Európa több városát megjárta már a Global Control And Censorship kiállítás, néhány hétig még Debrecenben látható.

A tudás hatalom.

A legnagyobb hatalom viszont azé, aki az információáramlás fölött rendelkezik.

Az élet valamennyi területének digitalizálása és hálózatba kapcsolódásuk az infoszférában világszerte összekötötte egymással az embereket. Milliárdszám generáljuk a legkülönfélébb tartalmakat és adatokat, melyek pillanatok alatt járják körül a Földet. Ezeket az adatokat az állami és magánszolgáltatók már keletkezésük közben lehalásszák, hogy aztán saját céljaikra használják fel azokat.

Csakugyan ott tartanánk, hogy a megfigyelés és cenzúra nagyhatalmú intézményeinek való kiszolgáltatottság már kultúránk alapvető feltételévé vált? Erre próbálnak választ adni a kiállító művészek.

Global Control And Censorship, Modem, Debrecen. Megtekinthető 2019. január 20-áig. További információ itt.

(Kép: Hasan Elahi: Stelae, 2015)

Global Control And Censorship | cenzúra | kiállítás | megfigyelés | modem

FOLYTASD EZZEL

Egész decemberben megéri felnézni az éjszakai égre: ilyen nagy és ragyogó még tíz évig nem lesz a Mars

Elképesztően látványos csillaghullás várható a jövő héten

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram