Close
Megfigyelésről, félelmekről és hatásairól a Modemben

Megfigyelésről, félelmekről és hatásairól a Modemben

Európa több városát megjárta már a Global Control And Censorship kiállítás, néhány hétig még Debrecenben látható.

A tudás hatalom.

A legnagyobb hatalom viszont azé, aki az információáramlás fölött rendelkezik.

Az élet valamennyi területének digitalizálása és hálózatba kapcsolódásuk az infoszférában világszerte összekötötte egymással az embereket. Milliárdszám generáljuk a legkülönfélébb tartalmakat és adatokat, melyek pillanatok alatt járják körül a Földet. Ezeket az adatokat az állami és magánszolgáltatók már keletkezésük közben lehalásszák, hogy aztán saját céljaikra használják fel azokat.

Csakugyan ott tartanánk, hogy a megfigyelés és cenzúra nagyhatalmú intézményeinek való kiszolgáltatottság már kultúránk alapvető feltételévé vált? Erre próbálnak választ adni a kiállító művészek.

Global Control And Censorship, Modem, Debrecen. Megtekinthető 2019. január 20-áig. További információ itt.

(Kép: Hasan Elahi: Stelae, 2015)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom