Close
Nem tudod eldönteni, hová menj nyaralni? Ezek az irodák megoldják helyetted

Nem tudod eldönteni, hová menj nyaralni? Ezek az irodák megoldják helyetted

Utazni szinte mindenki szeret. Egy utazás leszervezéséhez viszont nincs mindenkinek kedve vagy épp ideje. Erre a célra jöttek létre az olyan utazási irodák, amelyek mindent elintéznek helyettünk, és még jól meg is lepnek minket.

Ezek a cégek arra apellálnak, hogy a kiszámíthatóság helyett egyre többen keresik a meglepetést és a kalandokat. Miért is ne akarná az ember feldobni a kiruccanását némi titkolózással és rejtéllyel? Ráadásul egy csomó fejtöréstől is megkímélik az ügyfeleiket, elvégre nem kell azon agyalniuk, hogy hová is utazzanak. Majd azt az ügynökség eldönti, és az utolsó pillanatig titokban tartja.

Hogy konkrétan miről is van szó? Olyan utazási irodákról, mint például a Pack Up + Go, amely az Egyesült Államokban szervez háromnapos belföldi utazásokat repülővel, vonattal vagy autóval. Az utazni vágyók első körben kitöltenek egy kérdőívet, amelyben megadják a költségkeretet, a dátumot, kiválasztják, hogy leginkább mi érdekli őket, milyen programokra és milyen típusú utazásra vágynak (például kulturális, kalandos vagy pihenős). Az utazási iroda ezt követően kiértékeli a válaszokat, és nekilát a szervezésnek. Gondoskodnak az utazásról, a szállásról, és néhány programjavaslatot is mellékelnek.

Az ügyfél indulás előtt egy héttel kap egy e-mailt, abban tájékoztatják a várható időjárásról és arról, mit érdemes mindenképpen becsomagolnia. Egy-két nappal a nyaralás előtt egy boríték is érkezik, ezt azonban csak közvetlenül az indulás előtt szabad felbontani, így az úti cél az utolsó pillanatig titokban maradhat.

A The Vacation Hunt is nagyon hasonló elven működő utazási iroda, ők azonban hosszabb üdüléseket is szerveznek, akár tizennégy napra is el lehet utazni velük. Ráadásul nemcsak az Egyesült Államokon belül, hanem azon kívülre is szerveznek kiruccanásokat.

Náluk is ki kell tölteni egy kérdőívet, ám a biztonság kedvéért az ügynökség emberei az ügyfél közösségi oldalait is átnézik, hogy biztosan az érdeklődési körüknek megfelelő meglepetés-desztinációt válasszanak. Az évfordulók, nászutak és hasonló jeles alkalmakra szervezett utak a cég specialitásai, a kényelem, a fix ár és a meglepetés pedig a legfőbb vonzereje.

Persze akad olyan cég is, amelyik kevésbé ismert helyekre, például Ázsia rejtett zugaiba kalauzolja el az igazán kalandvágyókat. Az Anywhr lehetséges célpontjai közt szerepel például Yilan, Tajvan bálnafigyelő állomásokkal és éjszakai piacokkal tarkított városa, vagy éppen Darwin, Ausztrália Északi területének fővárosa, ami a bennszülött kultúráról és a krokodilok lakta öblökről híres.

Aki pedig teljesen el akar veszni a nagyvilágban (annak érdekében, hogy aztán megtalálhassa önmagát), annak ott vannak a Black Tomato által szervezett Get Lost programok. Ezek az utazások már jóval költségesebbek és összetettebbek is, mint az előzőek, de ezzel együtt még több kalandot és felfedezést garantálnak.

Azoknak ajánlott, akik be mernék vállalni azt is, hogy lesötétített magángépen repítik el őket a bolygó egy rejtett szegletébe, hogy ott elindulhassanak egy valódi felfedezőtúrára, amelyen keresztül az érintetlen természetet és önmagukat is alaposan megismerhetik.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Unsplash, Getty Images)

meglepetés | vacation hunt | kaland | nyaralás | ügynökség

FOLYTASD EZZEL

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram