Nem tudod eldönteni, hová menj nyaralni? Ezek az irodák megoldják helyetted

Utazni szinte mindenki szeret. Egy utazás leszervezéséhez viszont nincs mindenkinek kedve vagy épp ideje. Erre a célra jöttek létre az olyan utazási irodák, amelyek mindent elintéznek helyettünk, és még jól meg is lepnek minket.

Ezek a cégek arra apellálnak, hogy a kiszámíthatóság helyett egyre többen keresik a meglepetést és a kalandokat. Miért is ne akarná az ember feldobni a kiruccanását némi titkolózással és rejtéllyel? Ráadásul egy csomó fejtöréstől is megkímélik az ügyfeleiket, elvégre nem kell azon agyalniuk, hogy hová is utazzanak. Majd azt az ügynökség eldönti, és az utolsó pillanatig titokban tartja.

Hogy konkrétan miről is van szó? Olyan utazási irodákról, mint például a Pack Up + Go, amely az Egyesült Államokban szervez háromnapos belföldi utazásokat repülővel, vonattal vagy autóval. Az utazni vágyók első körben kitöltenek egy kérdőívet, amelyben megadják a költségkeretet, a dátumot, kiválasztják, hogy leginkább mi érdekli őket, milyen programokra és milyen típusú utazásra vágynak (például kulturális, kalandos vagy pihenős). Az utazási iroda ezt követően kiértékeli a válaszokat, és nekilát a szervezésnek. Gondoskodnak az utazásról, a szállásról, és néhány programjavaslatot is mellékelnek.

Az ügyfél indulás előtt egy héttel kap egy e-mailt, abban tájékoztatják a várható időjárásról és arról, mit érdemes mindenképpen becsomagolnia. Egy-két nappal a nyaralás előtt egy boríték is érkezik, ezt azonban csak közvetlenül az indulás előtt szabad felbontani, így az úti cél az utolsó pillanatig titokban maradhat.

A The Vacation Hunt is nagyon hasonló elven működő utazási iroda, ők azonban hosszabb üdüléseket is szerveznek, akár tizennégy napra is el lehet utazni velük. Ráadásul nemcsak az Egyesült Államokon belül, hanem azon kívülre is szerveznek kiruccanásokat.

Náluk is ki kell tölteni egy kérdőívet, ám a biztonság kedvéért az ügynökség emberei az ügyfél közösségi oldalait is átnézik, hogy biztosan az érdeklődési körüknek megfelelő meglepetés-desztinációt válasszanak. Az évfordulók, nászutak és hasonló jeles alkalmakra szervezett utak a cég specialitásai, a kényelem, a fix ár és a meglepetés pedig a legfőbb vonzereje.

Persze akad olyan cég is, amelyik kevésbé ismert helyekre, például Ázsia rejtett zugaiba kalauzolja el az igazán kalandvágyókat. Az Anywhr lehetséges célpontjai közt szerepel például Yilan, Tajvan bálnafigyelő állomásokkal és éjszakai piacokkal tarkított városa, vagy éppen Darwin, Ausztrália Északi területének fővárosa, ami a bennszülött kultúráról és a krokodilok lakta öblökről híres.

Aki pedig teljesen el akar veszni a nagyvilágban (annak érdekében, hogy aztán megtalálhassa önmagát), annak ott vannak a Black Tomato által szervezett Get Lost programok. Ezek az utazások már jóval költségesebbek és összetettebbek is, mint az előzőek, de ezzel együtt még több kalandot és felfedezést garantálnak.

Azoknak ajánlott, akik be mernék vállalni azt is, hogy lesötétített magángépen repítik el őket a bolygó egy rejtett szegletébe, hogy ott elindulhassanak egy valódi felfedezőtúrára, amelyen keresztül az érintetlen természetet és önmagukat is alaposan megismerhetik.

Ez is érdekelhet:

Ezt az öt eldugott európai települést érdemes felfedezni, mielőtt ellepnék a turisták

Középkori templomok, macskaköves utcák, végtelen olajfaligetek. Erősen ajánlott felkeresni az alábbi európai városkákat, ha szeretnénk felfedezni és megérteni az egyes országok lelkét.

(Képek: Unsplash, Getty Images)

nyaralás | kaland | black tomato | ügynökség | üdülés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom