Története során először nyílik meg Velence ötszáz éves nevezetessége a nagyközönség előtt

Új köntöst kapott a Szent Márk tér régi látványossága.

A Szent Márk teret három oldalról három prokurátori, vagyis hajdani ügyészségi épület határolja: a Régi, az Új és a Legújabb Prokurátus. A régi épület, vagyis a Procuratie Vecchie az 1500-as évek eleje óta díszíti Velence látképét százötven méter hosszú, neoklasszikus homlokzatával.

Árkádjai alatt olyan nagy múltú kávézók teraszán pihenhetik ki fáradalmaikat a turisták, mint például a Quadri, freskókkal díszített második emeletét pedig 1832 óta a Generali biztosító székhelye foglalja el.

Az évek során az épület teljes mértékben a biztosítótársaság tulajdonába került, mely új célt álmodott az ikonikus látványosságnak:

David Chipperfield építész tervei alapján felújították,

és felső két emeletét a Generali alapítványa, a The Human Safety Net (THSN) használhatja.

A harmadik emeleten az alapítvány civil szervezeti partnerei, programjainak kedvezményezettjei és önkéntesei találkozhatnak, a negyedik, legfelső emeletén pedig A lehetőségek világa címmel nyílik interaktív kiállítás.

Itt a látogatók a technológia szemszögéből láthatnak rá a különböző szociális képességekre, csapatjátékokat próbálhatnak ki, és olyan varázslatok is történhetnek itt, mint például az, ha a gondolat erejével a levegő emelkedik egy labda. A kiállításhoz kávézó, ahhoz pedig két tetőterasz csatlakozik.

Velencét is fenyegeti a klímaváltozás a világ több más városához hasonlóan, és nem kizárt, hogy ezen az egy dolgon múlik, túléli-e. Egyelőre viszont nem az éghajlati kérdések jelentik az egyetlen prioritást, hanem az is, hogy a város kihasználatlan tereit is megtöltsék élettel.

(Forrás: CNN, Turizmus, képek: David Chipperfield Architects, Unsplash)

olaszország | Régi Prokurátus | Procuratie Vecchie | velence

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom