Megnyílt Szenes István életműkiállítása a Pesti Vigadóban

Megnyílt Szenes István életműkiállítása a Pesti Vigadóban.

A Képzelet és valóság című tárlaton a belsőépítész, építész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagjának, tagozatvezetőjének az elmúlt négy évtizedben készült munkásságát mutatja be az MMA Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozata.

 A Magyar Művészeti Akadémia

Szenes Istvánt munkáiért, többek között a veszprémi Petőfi Színház rekonstrukciójáért 1989-ben Ybl-Miklós díjjal, a budapesti Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékhely belsőépítészeti munkájáért 2005-ben Pro Architektúra díjjal, 2014-ben pedig Érdemes művész címmel ismerték el.

„Szenes István alkotóművészetét leginkább a harmónia szóval lehet jellemezni”

– fogalmazott Vashegyi György, az MMA elnöke a kiállítás megnyitóján. Mint megjegyezte, a belsőépítész nem görcsös, nem erőltetett, hanem könnyed, íves, finom és lágy mozgásokat, megoldásokat keres.

Szenes István

„Művészetére jellemző a jó ízlés. Ezek már az alkotás legelső fázisában, a vázlatain is megragadhatóak. Ezt követően, a már kész épületek tömbjében egyfajta Szenes-design fedezhető fel” – tette hozzá.
Szenes István nevéhez köthető többek között a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház 1993-as és 2002-es, a Budapesti Természettudományi Múzeum 2006-os belsőépítészeti rekonstrukciója; valamint az Eiffel Műhelyház Zenetermének 2020-as belsőépítészeti kialakítása.

A Képzelet és valóság című tárlat augusztus 22-ig látogatható. Július 8-án kurátori tárlatvezetést tart Láng Judit belsőépítész.

Ez is érdekelhet:

Kaffka Margit és Lesznai Anna lesz a Várkert Irodalom következő estjének középpontjában

A felolvasószínházban az írók, költők saját szövegei, levelei elevenednek meg.

magyarország | kiállítás | Magyar Művészeti Akadémia | tárlatmegnyitó | építészet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom