Elegáns francia desszertek a belvárosban: megnyitott a Nour Bazilika

A prémium francia desszertek és torták július közepétől Budapesten, a Bazilikától rövid sétára is elérhetőek.

A prémium desszertekről ismert műhely egy közönségkedvenc eseménnyel ünnepli a mérföldkövet: július 22-23-án szarvasgomba hétvégét tartanak, ahol a gasztronómia egyik legszebb alapanyagát ünneplik az éjfekete fagylalt, az elegáns mini Truff és az első magyar luxustorta, a rábakecöli szarvasgombából készülő La Truff’ belvárosi bemutatkozásával.

– Már az alapításakor álmodoztunk arról, hogy egyszer majd belvárosi desszertszalonunk is lesz és hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy két év tapasztalat, kísérletezés és a francia desszertekből álló termékpalettánk kidolgozása után ez most megvalósult – mondja Kecskés Alexandra, a Nour - Art of Desserts alapítója. Az üzlet a külföldi utazók mellett a magyar vendégekhez is közelebb hozza a francia desszertélményt, a budaörsi helyszín pedig továbbra is a ráérős találkozások tere marad.

Pisztácia van, a Chériből mini is kapható

A Nour második desszertbutikját a Sas utcában nyitotta meg, ahol elegáns környezet és kifinomult enteriőr fogadják a vendégeket. Néhány asztalnál és a pultnál is van lehetőség leülni, de a desszerteket elvitelre is kérhetjük.

Természetesen ezeket is a mára már ikonikossá vált, logózott dobozokban adják át: akihez egy ilyen dobozzal lépnek be egy születésnapra, biztos lehet benne, hogy valódi desszertélményt kap.

A pultban a legnépszerűbb desszertek, a nyitás óta közönségkedvenc pisztáciás Hédoniste, a lágy Caramel Choux, az izgalmas Matcha és egy újdonság, a Mon Chéri miniváltozata található, egy kicsit beljebb az azonnal elvihető torták sorakoznak, mini, négy szeletes méretben is.

– Két éve, a Nour megnyitásakor az első és legfontosabb célunk az volt, hogy stabil háttérként egy jól felszerelt, csúcsminőségű üzemi részt alakítsunk ki Budaörsön, ahol fantasztikus csapatunk alkothat, kísérletezhet és a prémium alapanyagokat azokhoz méltó körülmények között tárolhatjuk. Ez a műhelymunka az alapja azoknak a prémium desszerteknek és tortáknak, amelyek az elmúlt években többezer vendégünket elkápráztatták – a szépség mellett a maximalizmus és a top minőség a kezdetek óta a célkitűzésünk. Most értünk el oda, hogy ezeket a desszerteket és tortákat a belvárosban is bemutathatjuk, így sokkal szélesebb közönség fér majd hozzá a francia desszertművészethez és sokaknak jóval egyszerűbb lesz beugrani hozzánk – egy mennyei desszertre, kávéra vagy éppen felkapni egy tortát a születésnapi esemény előtt – mondja Alexandra.

Bazilika vagy Budaörs? Mindkettő!

A Nour Bazilika üzletében francia stílusú desszertek és azonnal elvihető, vagy rendelésre készülő, különleges torták közül választhatnak a vendégek. Sőt, július 22-én és 23-án (szombaton és vasárnap) a belvárosba költözik a Gourmet Fesztivál idei újdonsága, a szarvasgombás desszert és az éjfekete, szarvasgombás Nour fagylalt is.

Az élet azonban Budaörsön sem áll meg: itt továbbra is várják azokat, akik a francia desszerteket kényelmesen helyet foglalva, lounge kanapékon, letisztult belső térben vagy a zöld teraszon fogyasztanák el.

 

 

 

 

 

 

 

budapest | nour | szarvasgomba | Bazilika | desszert

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom