A prémium francia desszertek és torták július közepétől Budapesten, a Bazilikától rövid sétára is elérhetőek.
A prémium desszertekről ismert műhely egy közönségkedvenc eseménnyel ünnepli a mérföldkövet: július 22-23-án szarvasgomba hétvégét tartanak, ahol a gasztronómia egyik legszebb alapanyagát ünneplik az éjfekete fagylalt, az elegáns mini Truff és az első magyar luxustorta, a rábakecöli szarvasgombából készülő La Truff’ belvárosi bemutatkozásával.
– Már az alapításakor álmodoztunk arról, hogy egyszer majd belvárosi desszertszalonunk is lesz és hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy két év tapasztalat, kísérletezés és a francia desszertekből álló termékpalettánk kidolgozása után ez most megvalósult – mondja Kecskés Alexandra, a Nour - Art of Desserts alapítója. Az üzlet a külföldi utazók mellett a magyar vendégekhez is közelebb hozza a francia desszertélményt, a budaörsi helyszín pedig továbbra is a ráérős találkozások tere marad.
Pisztácia van, a Chériből mini is kapható
A Nour második desszertbutikját a Sas utcában nyitotta meg, ahol elegáns környezet és kifinomult enteriőr fogadják a vendégeket. Néhány asztalnál és a pultnál is van lehetőség leülni, de a desszerteket elvitelre is kérhetjük.
Természetesen ezeket is a mára már ikonikossá vált, logózott dobozokban adják át: akihez egy ilyen dobozzal lépnek be egy születésnapra, biztos lehet benne, hogy valódi desszertélményt kap.
A pultban a legnépszerűbb desszertek, a nyitás óta közönségkedvenc pisztáciás Hédoniste, a lágy Caramel Choux, az izgalmas Matcha és egy újdonság, a Mon Chéri miniváltozata található, egy kicsit beljebb az azonnal elvihető torták sorakoznak, mini, négy szeletes méretben is.
– Két éve, a Nour megnyitásakor az első és legfontosabb célunk az volt, hogy stabil háttérként egy jól felszerelt, csúcsminőségű üzemi részt alakítsunk ki Budaörsön, ahol fantasztikus csapatunk alkothat, kísérletezhet és a prémium alapanyagokat azokhoz méltó körülmények között tárolhatjuk. Ez a műhelymunka az alapja azoknak a prémium desszerteknek és tortáknak, amelyek az elmúlt években többezer vendégünket elkápráztatták – a szépség mellett a maximalizmus és a top minőség a kezdetek óta a célkitűzésünk. Most értünk el oda, hogy ezeket a desszerteket és tortákat a belvárosban is bemutathatjuk, így sokkal szélesebb közönség fér majd hozzá a francia desszertművészethez és sokaknak jóval egyszerűbb lesz beugrani hozzánk – egy mennyei desszertre, kávéra vagy éppen felkapni egy tortát a születésnapi esemény előtt – mondja Alexandra.
Bazilika vagy Budaörs? Mindkettő!
A Nour Bazilika üzletében francia stílusú desszertek és azonnal elvihető, vagy rendelésre készülő, különleges torták közül választhatnak a vendégek. Sőt, július 22-én és 23-án (szombaton és vasárnap) a belvárosba költözik a Gourmet Fesztivál idei újdonsága, a szarvasgombás desszert és az éjfekete, szarvasgombás Nour fagylalt is.
Az élet azonban Budaörsön sem áll meg: itt továbbra is várják azokat, akik a francia desszerteket kényelmesen helyet foglalva, lounge kanapékon, letisztult belső térben vagy a zöld teraszon fogyasztanák el.
budapest | Bazilika | üzlet | nyitás | desszert | prémium
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!