Megint drágább lett, úgyhogy ennyiért lehet sörözni idén a világ legismertebb sörfesztiválján

Dieter Reiter müncheni polgármester két ütéssel csapra verte az első söröshordót, és ezzel a hagyományos aktussal nyitotta meg szombaton az Oktoberfest sörfesztivált Münchenben.

Előzőleg, a délelőtt folyamán a sörkertek, sörsátrak házigazdái hosszú sorokban vonultak ki szekereken, sörgyári kocsikkal, fúvószenekarok kíséretében napsütéses időben a fesztivál helyszínére, a Theresienwiesére.

Az utcákon ezrek sorakoztak, majd amikor a rendezők megnyitották a kapukat, tódultak be a „Wiesn” területére.

Tavaly 7,2 millió vendég érkezett a 18 naposra bővített fesztiválra, ami a szervező, München városának statisztikái szerint a nyilvántartás 1980-as kezdete óta rekordnak számít. Az idén az október 6-ig tartó népünnepélyre mintegy hatmillió látogatót várnak.

A sör ismét drágább lett. Egy literes korsó (Maß) 13,60-15,30 euróba (5400-6100 forintba) kerül. A felszolgált víz literenként tíz euróba (4000 forintba) kerül, de tavaly óta már ingyen is lehet ivóvízhez jutni kutaknál.

A solingeni és müncheni merényletek miatt az idei fesztivált fokozott biztonsági óvintézkedések mellett tartják meg.

A bejáratoknál végzett ellenőrzések és a magas rendőri jelenlét már régóta részei a kidolgozott biztonsági koncepciónak, csakúgy, mint a nagyméretű táskák, kések és üvegpalackok bevitelének a tilalma. A drónok reptetése is tilos a terület felett.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

Németország | sörfesztivál | münchen | oktoberfest | fesztivál

FOLYTASD EZZEL

Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom