Close
Keszthely rendhagyó módon nyitotta meg a balatoni turisztikai szezont

Keszthely rendhagyó módon nyitotta meg a balatoni turisztikai szezont

Hivatalosan megkezdődött a balatoni nyár.

Szombat reggel, az újranyitáskor már többen is sorban álltak Hévízen, a tófürdő bejáratánál, ahol Mándó Zsuzsanna, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház főigazgatója sajtótájékoztatón jelentette be, hogy száznegyvenöt nap után nyit újra a gyógyfürdő. Mint elmondta:

a fürdő újranyitása azért fontos mérföldkő, mert ezzel is hozzájárulhatnak a látogatók testi-lelki felfrissüléséhez.

Normál körülmények között évente mintegy egymillió belépőt váltanak a hévízi tóra és a fürdőbe, de most nem az a céljuk, hogy az elmaradt vendégeket pótolják, hiszen a koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt ez nem is teljesülhet. A jogszabályban előírt óvintézkedések mellett fogadják a vendégeket, hogy ezzel is biztonságos körülményeket biztosítsanak a felüdülni, gyógyulni vágyóknak.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere úgy fogalmazott: különösen nagy öröm a város számára, hogy a turizmus alapját jelentő tó éppen Hévíz ünnepén, a várossá nyilvánítás napján nyithatott újra. A szükséges óvintézkedések mellett

nemcsak a vendéglátóhelyek, hanem az üzletek, szolgáltatók is megnyithatnak, a helyi vállalkozások és a turisztikai szereplők összefogásának eredményeként sokféle kedvezménnyel is várják a Hévízre látogatókat.

Ugyancsak szombat reggel nyitott ki csaknem féléves bezártság után Zalaszabarban a Zobori Élménypark, ahol májusban minden egészségügyi dolgozót és pedagógust ingyenesen vendégül látnak. A közlemény emlékeztet arra, hogy a Balaton régió legnagyobb élményparkja a járványhelyzettől függetlenül is a kezdetektől szorosan együttműködik a társadalmi felelősségvállalás jegyében Magyarország vezető egészségügyi intézményeivel, működéséhez pedig szervesen hozzátartozik az állandó egészségügyi és pedagógus szakszemélyzet.

Keszthelyen az újranyitás éppen egybeesett a hagyományos május elsejei turisztikai szezonnyitóval, amit idén rendhagyó módon tartottak.
Szombat délután a városi kórház és a mentőállomás előtt, az egészségügyben dolgozók előtti tisztelet jeléül, akiknek munkája nélkül nem indulhatna el a turizmus, Keller András Kossuth-díjas hegedűművész zenei ajándékával kezdődött a szezonnyitó.

Ezt követően, már a hagyományokat követve a mólónál

ünnepélyes zászlófelvonással és a Balaton megkoszorúzásával hivatalosan is megkezdődött a turisztikai szezon.

Itt írtuk meg részletesen, milyen szolgáltatások indultak újra a mai naptól Magyarországon, itt pedig az egyik kedvenc budai presszónkról olvashatsz, ami ma ünnepli hatvanadik születésnapját.

(Forrás: MTI)

élménypark | hévíz | balaton | turisztikai szezon | turizmus

FOLYTASD EZZEL

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram