Mégsem kerül húsvéti vesztegzár alá Németország

Mégis úgy döntött a kormány, hogy rossz ötlet lenne öt napra bezárni az országot.

Angela Merkel korábban ötnapos zárást hirdetett egész Németország területére, ami április elsejével lépett volna életbe, de szinte az utolsó pillanatban a német kancelár változtatott. Egy szerdai tanácskozáson bejelentette, a tervet elvetették – írja az MTI-re hivatkozva a 24.hu.

Be kell ismerni és ki kell javítani az új típusú koronavírus járványa elleni védekezésben elkövetett hibákat

– mondta Angela Merkel Berlinben, amikor bejelentette, mégsem rendelnek el teljes zárlatot a húsvéti ünnepekre.

A kancellár külön kiemelte, hogy

egyedül őt terheli a felelősség a húsvéti járványügyi zárlat ügyében, és vállalja is a felelősséget a sok tisztázatlan jogi és szervezési kérdés miatti hibás döntésért.

Mivel a döntés visszavonása is tovább növeli a bizonytalanságot, ezért Merkel bocsánatot kért a polgároktól. A szövetségi kormány és a tartományi kormányok vezetői kedd hajnalban állapodtak meg arról, hogy az április elsejétől ötödikéig tartó időszakra országos zárlatot rendelnek el a koronavírus brit mutációjának feltartóztatására. A zárlat tervét ellenzéki pártoktól a gazdasági érdekképviseletekig széles körben bírálták.

Merkel most azt mondta, az ötnapos országos zárlat nélkül is van elég eszköz a védekezéshez, főleg az úgynevezett vészfékrendszer, amely lényege, hogy vissza lehet állítani a korábban felfüggesztett korlátozásokat a legfertőzöttebb helyeken.

Míg a németek a húsvéti lezárásokról döntöttek, a görögök a karanténmentességgel és negatív teszt nélküli turisták beengedéséről hoztak határozatot, Brüsszel pedig az uniós oltási igazolványt javasolja.

(Forrás: 24.hu)

kancellár | merkel | intézkedés | Németország | berlin

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom