A tökéletes karácsonyi vacsora megálmodása és elkészítése igazán kimerítő feladat tud lenni, holott okos menü-összeállítással akár kicsit több mint fél óra alatt megvalósítható. Mutatjuk, hogyan!
Előétel: Körtés gránátalma saláta pekándióval
A karácsonyi menü a különlegesebb alapanyagoktól lesz más, mint a hétköznapi. Ilyen például a gránátalma, amelyet desszertekhez és salátákhoz is remekül fel tudunk használni. Érdemes az ünnepi vacsorát egy könnyed salátával nyitni, amelybe rukkola, hajszálvékonyra szeletelt körte és gránátalma mellett kissé lepirított pekándió is kerülhet.
A hozzávalókat egész egyszerűen rendezgessük el szépen egy tányéron, és készítsünk hozzá könnyed dresszinget vörösborecettel, dijoni mustárral, olajjal és egy kevés cukorral!
Főétel: Sörben sült sertésborda
Elsőre nem is gondolnánk, hogy egy megúszós főételről van szó, pedig gyors előkészületekkel együtt 35 perc alatt abszolválható.
Ráadásul hihetetlenül egyszerű is a recept, hiszen nincs más dolgunk, minthogy sózzuk és borsozzuk a húsokat, majd serpenyőben felhevített olajon négy-négy percig kérgesítsük a húst!
Amikor kérget kapott, vegyük ki és tegyük félre! Dobjunk a zsiradékba a felszeletelt körtét, hat perc alatt pároljuk meg, majd szintén szedjük ki! A serpenyőbe öntsünk egy üveg lagert, helyezzük vissza a hús- és a körteszeleteket, majd magas hőfokon főzzük öt-hét percig! Az idő elteltével szedjük ki a húst, és hagyjuk, hogy a sörös mártás a felére sűrűsödjön! Tálaláskor ízlés szerinti köretre helyezzük a húsokat és a körtéket, majd meglocsoljuk a sertésszeleteket a mártással is.
Desszert: Joghurtos pohárkrém bogyós gyümölcsökkel
Gyakorlatilag semmilyen konyhatechnológiai ismeretet nem igényel a világ legegyszerűbb pohárkrémének elkészítése, amelynek szintideje az előkészületeket nem számítva tíz percnél nem több. Babapiskótára, görög joghurtra, fagyasztott bogyós gyümölcsökre, cukorra és egy kis narancslikőrre van csak szükség hozzá.
A kiolvadt bogyósgyümölcsök levét keverjük össze két evőkanál narancslikőrrel, és öntsük rá az összetört babapiskótára! A görögjoghurtot porcukorral, vagy ízlésünk szerint mézzel ízesítsük! Egy nagy üvegtál aljára tegyünk egy réteg piskótát, majd öntsük rá a joghurt felét, és szórjuk rá a gyümölcsök egy részét is! Rétegezzük ismét piskótával, majd joghurttal, végül mehet a tetejére a maradék gyümölcs is! Tejszínhabbal kínáljuk!
(Fotók: Getty Images)
menü | karácsony | tipp | recept | ötlet
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!