Megvan a világ legjobb pizzája

A világ egyik vezető magazinjának toplistájára római, New York-i, tokiói és oaxacai pizzák kerültek fel, de egy bizonyos variáns egy szelettel a többi fölé emelkedik.

A pizzának nehéz ellenállni és nem is nagyon lehet. Vannak, akik a chicagói stílusú, feltétekkel teli opcióért rajonganak, mások a nápolyi vékonyért; van, aki nyitott a fehér alapra, és akad, aki meg ananászt pakol rá.

A TimeOut magazin legjobb pizzákat összegző rangsorához utazási szakírókat és szerkesztőket kerestek meg, majd megkérték őket, mondják el kedvenc helyeiket. A listán feltűnik például a római 180g Pizzeria Romana Pizza Capricciosa, a New York-i Scarr's Pizza sajtos szelete, valamint a tokiói Pizza Marumo makrélával és shiitake gombaszósszal töltött, vadítóan csábító umami pizzája is.

Az aranyérmet pedig "természetesen" egy Nápolyban kapható pizza margherita vitte el.

Gabriela R. Proietti, a TimeOut helyi szakértője szerint a pizza anyaországában a Pizzeria da Attilio, a Pignasecca élénk, történelmi negyedében található, harmadik generációs pizzéria adja a legjobbat. San Marzano paradicsommal, Vico Equenese-i fior di latte-val, 24 hónapig érlelt parmezánnal és friss bazsalikommal van megtöltve.

„A Pizzeria da Attilio már a háború óta klasszikus nápolyi pizzát szolgál fel, 1938 óta változatlanul. A hely a meghitt belső tereivel, a klasszikus Pizza Margheritával, azaz minden pizzák királynőjével soha nem hagyja cserben az embert. Az alapanyagokat gondosan a környező tengerparti városokból szerzik be, és a minőséget helyezik előtérbe a gyorsétteremmel szemben” – írja Gabriela.

A teljes lista itt olvasható.

Az olaszok rendre értékelik, hogy a turisták mennyire szeretik a messze földön kedvelt kultúrájukat és a konyhájukat, de van néhány dolog, amitől elkezdik kaparni a falat.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images, illusztrációk)

pizzéria | pizza | legjobbja | lista | nápoly | szleet

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom