Miközben az ország nagyrésze didereg, az egyik vármegyében rekordmeleget mértek

Meglehetősen változatos képet mutatott szombaton Magyarország időjárása.

Míg az ország nyugati része hóesésben és fagypont közeli hőrméséklettel kezdte a hétvégét, a délkeleten élőkre tavaszi időjárás köszöntött. Olyannyira, hogy Békéscsabán egészen tizennyolc fokig emelkedett a hőmérséklet.

Illusztráció

Ezzel pedig meg is dőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord, amit szintén Békéscsabán mértek 1959-ben. Akkor 17,4 fokig melegedett az idő.

Békés vármegy egy másik településén, Eleken is szinte el lehetett feledkezni a télről, itt 17,9 fokot mértek, ezzel a második legmelegebb település volt, míg Sarkad sem sokkal maradt el, ahol 17,8 fokot regisztráltak.

Miközben délkeleten tavasz volt, az ország nagyobb részén téli idő jellemző. A leghidegebbet a Zala vármegyei Nagykutason mérték, ahol mindössze mínusz fél fok volt a csúcshőmérséklet. A nyugati tájakon havazik, a halmazállapot-váltás határa tolódik kelet felé. A Dunántúlon ónos eső is előfordult, emiatt riasztást is kiadtak néhány járásra.

Németországra eközben hatalmas mennyiségű hó zúdult, amely teljesen megbénította a közlekedést.

(Forrás: MTI, képek: Unsplash, Getty Images)

Békéscsaba | rekord | országos | Békés | magyarország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom