Ez lett az eredménye a szokatlanul meleg időnek a fővárosban

Vasárnap, február 4-én egy hullámzó frontrendszer vonult át az országon változékony időjárást hozva, miközben délnyugat felől folytatódott az enyhe légtömegek beáramlása a Kárpát-medencébe. 

Az átlagosnál jóval enyhébb idő pedig a fővárosban több melegrekordot is megdöntött. Az újpesti meteorológiai állomáson 13,9 fokot mértek, ami új napi legmagasabb maximumhőmérsékleti rekordot jelent Budapesten.

Igaz, ez csak 0,1 fokkal több, mint a korábbi csúcstartó 13,8 fok, amit a ferihegyi illetve az országúti állomáson mértek 2021-ben.

A hajnali időjárás szintén nagyon enyhe volt: a minimumhőmérséklet több helyen is kilenc fok körül alakult a fővárosban, ami jóval magasabb, mint az erre a napra vonatkozó eddigi szélsőérték, az 1967-ben Budapest Országút állomáson rögzített 6,1 fok. Végül az új napi legmagasabb minimumhőmérséklet fővárosi rekordere a Lágymányoson mért kilenc fok lett.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

tavasz | budapest | rekord | enyhe | főváros

FOLYTASD EZZEL

Elkerítik a díszes teret és pénzt szednek a turistáktól a magyarok egyik kedvenc úti célján

Mégsem vezetik be a világ legszigorúbb dohánytilalmát

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom