Több mint száz éves országos rekord dőlt meg

Szombaton országszerte nyáriasan meleg idő volt, így két időjárási rekord is megdőlt: egy 118 és egy 85 éves.

Az előbbi az országos melegrekord volt, amelyet Orosháza tartott, ahol 1906-ban 27,5 fokot mértek ezen a napon. Idén április 13-án azonban a Csongrád-Csanád vármegyei Derekegyházán ennél is melegebb volt, igaz, csak 0,1 fokkal.

27,6 fokig emelkedett a hőmérséklet, ezzel pedig új napi melegrekord született.

Az utóbbi a fővárosi rekord volt, amelyet Budapest Országút meteorológiai állomáson, 1939-ben regisztráltak. Ekkor 25,6 fokig kúszott a higanyszál, míg most szombaton Újpesten 26,4 fokot mértek, amivel megdőlt az erre a napra vonatkozó fővárosi melegrekord.

Nemrég szintén Újpesten dőlt meg egy melegrekord. Nemcsak nálunk van ugyanakkor extrém meleg, hanem a mediterrán úti célokon is, ami alaposan átalakítja az eddig megszokott turisztikai szezonokat.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images, Unsplash)

rekord | rekordok | április | időjárás | melegrekord

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom