Sosem volt még ilyen meleg ezen a napon, egy településen különösen magas volt a hőmérséklet

Rekordokkal búcsúzott a nyárias idő, és hétfőn is megdőlt a hajnali és napi, országos és fővárosi melegrekord is a HungaroMet Zrt. híre szerint.

A legmelegebbet a Csongrád-Csanád vármegyei Kiszomboron mérték, ahol 31,4 fokig melegedett a levegő, amivel megdőlt az erre a napra vonatkozó korábbi rekord. Ez "csupán" 27,6 Celsius-fok volt Csongrádon, 1952-ben.

Szintén 1952-es rekordot döntött meg Újpest, amely 26,8 fokkal verte a korábbi csúcstartót, a szintén budapesti Istvánmezőt, ahol 26,2 fokig kúszott a higanyszál az említett évben.

Sok helyen éjszaka sem tudott lehűlni a levegő, Pécs Árpádtetőn mindössze 18,3 fokig süllyedt a hőmérséklet, amivel megdőlt a korábbi 16,7 fokos hajnali melegrekord, amelyet szintén Pécs tartott, a 2018-ban az Egyetem állomáson rögzített értékkel.

Pécs

A budapesti szokatlanul enyhe éjszaka szintén rekordot hozott: a zugligeti 15,2 fok az 1956 óta tartó hajnali fővárosi melegrekordot döntötte meg. Ez 14 fok volt, amit 1956-ban  Soroksáron, de korábban, 1952-ben már Kamaraerdőn is mértek.

Nem ezek az első áprilisi rekordok az idén, többek között 8-án és 14-én is szokatlanul meleg volt.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

időjárás | meleg | április | melegrekord | tavasz

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom