Elképesztő őskori régészeti lelőhely került a világörökségek közé

A Spanyolországban található Talayotic Menorca az ország ötvenedik helyszíne, ami UNESCO világörökségi rangra léphetett.

A spanyol kormány tájékoztatása szerint ezzel az eredménnyel Spanyolország az UNESCO világörökségi listáján a legtöbb értékkel rendelkező országok közé kerül, ami megmutatja nemzetközileg elismert örökségének sokszínűségét és kiemelkedő minőségét.

A helyszín valóban rendkívül különleges, hiszen Menorca büszkélkedhet a világ egyik leggazdagabb őskori régészeti lelőhelyével. A Talayotic Menorca pedig csodálatosan mutatja be egyedülálló építészeti örökségét. A területen a bronzkortól a római megszállás időszakáig találhatók műemlékek, melyek között

temetkezési helyek, szentélyek és szakrális építmények is vannak.

A műemlékek tökéletesen illeszkednek egy viszonylag változatlanul megmaradt mediterrán természeti környezetbe, megőrizve a táj távoli múltra emlékeztető jellegzetességeit.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

spanyolország | világörökség | unesco | menorca | Talayotic Menorca

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom