Close
Légzsákból készült ruhakollekció a Mercedesnél

Légzsákból készült ruhakollekció a Mercedesnél

Ötven éve szabadalmaztatták a légzsákot, és negyven évvel ezelőtt jelent meg az első ezzel szerelt autó, amit különleges módon ünnepelt meg a Mercedes: a légzsákok anyagából terveztettek ruhakollekciót.

2017-ben mutatta be saját divatmárkáját Heron Preston, és a tervező azóta olyan neves márkákkal működött együtt, mint a Caterpillar, a Levi’s és a Nike. A következő évben a NASA-val tervezett közös kollekciót az amerikai űrügynökség létrejöttének hatvanadik évfordulójára, majd a HP-vel együtt mutatott be komposztálható táskákat.

Az S osztály 1979-ben bemutatott szériájában jelent meg először a légzsák

Heron Preston legújabb kollaborációja a Mercedes-Benzzel közösen készült el,

és egy újabb fontos évfordulóra emlékeznek vele.

A német gyártó 1971-ben szabadalmaztatta a légzsákot, és 1981-ben mutatta be az első sorozatgyártású modellt, az S osztály korábbi generációját, amit ezzel a fontos életmentő eszközzel szereltek fel.

A szeptemberi berlini divathéten bemutatott kollekció érdekessége, hogy

újrahasznosított légzsákokból készült, és azokhoz hasonlóan néhány ruhadarab felfújható és leereszthető.

Heron Preston ezzel kívánja felhívni a figyelmet erre a fontos biztonsági eszközre, ami rengeteg életet mentett meg, és mára kötelező tartozék minden új autóban.

Thibaut Grevet készítette a fényképeket a kollekcióról, amelynek a darabjai nem kerülnek forgalomba, a légzsákruha-koncepció egyedi példányait aukción lehetett megszerezni.

Az autózás jövője

A Mercedesnek már a nyolcvanas években határozott elképzelése volt arról, hogy milyen lesz az ezredforduló autója, ezt vetítette előre az Auto 2000 koncepció. Jelenleg a csúcsot az S osztály Maybach-változata képviseli, és már a jövő is itt van a küszöbön, a teljesen elektromos hajtású EQS éppen most kerül forgalomba.

nagy sztori | légzsák | heron preston | kollekció | mercedes

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram