Belvárosi palotában lehet átélni a Mercedes- és Maybach-életérzést

Lounge-hangulatú showroomot nyitott a Pappas Auto.

Akár a kezdet, akár új fejezet, egy üzletmegnyitó mindig nagy dolog egy cég életében. Műfajtól és célcsoporttól függően ilyenkor kis ünnepséggel, beszéddel, állófogadással szokás köszönteni a megjelenteket – ha viszont egy egyetlen példányban létező, felbecsülhetetlen értékű közúti jacht az esemény egyik díszlete, akkor biztosak lehetünk benne, hogy itt egyáltalán nem egy szokásos megnyitóról van szó.

Már a helyszín is különleges. Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél álló neobarokk, de belül klasszicizáló szecessziós elemeket is felhasználó Matild palotát a 19–20. század fordulóján építették az út túloldalán lévő tükörképével, a Klotild palotával együtt, miután Habsburg–Lotaringiai József Károly főherceg felesége, Klotild főhercegné kezdeményezésére kiírt pályázaton Korb Flóris és Giergl Kálmán elnyerte a megbízást. A két palota nagyjából egyszerre épült a Sissiről, vagyis Erzsébet királynéról elnevezett híddal, gyakorlatilag a híd kapujaként. Az ikerépületek üvegablakai Róth Miksa műhelyében készültek, a kályhák Pécsen, a Zsolnaynál, a 48 méter magas tornyokat a főhercegi korona felnagyított másolata díszíti.

Az északi Klotild palotát a 2010-es évek elején felújították, a Matild palota tavaly készült el Matild Palace – a Luxury Collection Hotel néven, százharminc szobás luxusszállodaként, tetején a Michelin-csillagos séflegenda Wolfgang Puck éttermével, a Spagóval. A földszintjén pedig a napokban nyílt meg a Pappas Auto Magyarország Kft. Mercedes-Benz luxury showroomja, sztárvendégként a már említett közúti jachttal, egy 2017-es tanulmányautóval.

Csak igazán exkluzív környezetbe illik az art deco stílusú Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet – az új autószalon épp ilyen. A Gorden Wagener, a Daimler vezető dizájnere által megtervezett, 5,7 méteres kupét valóban a jachtok ihlették, nemcsak a szélvédőnél, a csónakszerű hátsó résznél érhető ez tetten, hanem a nyílt pórusú fapadlónál és a kormánykeréknél is. Bár nem túlzás művészeti alkotásnak nevezni, vagy akár műkincsnek, autóként sem akármilyen: az SLS AMG Electric Drive négy villanymotorja 750 lóerős összteljesítményű, négy másodperc alatt képes 100 km/h-ra gyorsítani a Mercedes-Maybachot.

A koncepcióautó csak a megnyitón parkolt be a lounge jellegű showroomba, de a prémiumhangulat és prémiumszolgáltatások mostantól mindig elérhetőek lesznek azoknak, akik az exkluzivitást már akkor fontosnak tartják, amikor megrendelik a Mercedes-Benz, EQ, AMG vagy Maybach modelljüket. A showroom viszont nemcsak megjelenésében több egy értékesítési pontnál, személyre szóló szolgáltatásokkal várják ügyfeleiket, amilyen például a tulajdonosok sofőrjének tréningezése.

„Elkötelezettek vagyunk a prémium autózás mellett, hisszük, hogy ügyfeleink a legjobbat kapják, a legjobbtól. Bízunk benne, hogy a prémiumautózás iránt érdeklődő ügyfeleinket, már a belépésnél megérinti a Mercedes-Benz gépjárművek által nyújtott exkluzivitás és a Pappas Auto prémium kiszolgálása” – mondta Pais József, a Pappas Auto Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. A megnyitó után mi azt állítjuk: megérinti.

A cikk létrejöttét támogatta a Pappas Auto Magyarország Kft.

mercedes-benz | nagy sztori | Matild Palace | showroom | maybach

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom