Close
Biztonságos most európaiként Mexikóba utazni?

Biztonságos most európaiként Mexikóba utazni?

Nemrég két amerikai turistát öltek meg Mexikóban egy négyfős társaságból, amelynek egyik tagja plasztikai műtétre érkezett a határmenti Matamoros városába. Ezek után felvetődhet a kérdés, hogy biztonságos-e európaiként, biztonságos-e egyáltalán bárhogyan is Mexikóba utazni.

Matamoros egykor kedvelt tavaszi úti célja volt az amerikaiaknak, de az utóbbi évtizedben drogbandák vették át az uralmat a város felett és zülesztették le a közbiztonságot. Vakációzni így aztán már senki nem vágyik oda, de egy-egy plasztikai műtétért még mindig akad, aki kockáztatja az életét, miután egy hasplasztika például az Amerikában megszokott hét-kilencezer dollár (2,5-3,2 millió forint) helyett Mexikóban csak 2500 dollárba (kilencszázezer forintba) kerül, az arcfiatalítás pedig 14 ezer dollár (körülbelül ötmillió forint) helyett ötezerbe (1,8 millióba).

Az amerikaiak alighogy átlépték a határt, tűzharcba keveredtek, és fegyveresek rabolták el őket. Legutóbb 2014-ben történt hasonló eset ott, amikor három amerikai tűnt el és vesztette életét, de a tarthatatlan állapotok közepette több ezer mexikói is áldozatul esett már a bandaháborúknak. Mennyire marad biztonságos hely ezek után Mexikó?

Az ország 32 állama közül az Egyesült Államok hatot sorolt a legmagasabb, vagyis a négyes kockázati kategóriába a bűnözés és az emberrablások miatt, köztük Tamaulipast, ahol Matamoros is található.

Mellette nem tanácsos még Colimába, Guerreróba, Michoacanba, Sinaloába és Zacatecasba sem utazni.

Hét állam hármas biztonsági besorolást kapott, vagyis alaposan meggondolandó az utazás, és tizenhét kettes kockázatú államban fokozott óvatosság szükséges: ide tartozik Quintana Roo, ahol a népszerű úti cél, Tulum található, valamint Mexikóváros is. Campeche és Yucatán viszont teljesen biztonságos.

Mexikó nagyon szép szakrális úti cél lehet a tavaszi napéjegyenlőség idején, de bizonyos tilalmakat is be kell tartani.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

utazás | mexikó | biztonság

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ebben a kávézóban ágyba hozzák a rendelésünket

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom