Close
Ebben az országban most inkább ne szálljunk be az alternatív taxiba

Ebben az országban most inkább ne szálljunk be az alternatív taxiba

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma a héten figyelmeztette a Mexikóba induló turistákat, miután egy utazó megsérült a taxisok és uberesek között kitört konfliktusban.

Mint a mexikói amerikai nagykövetség írja, „az applikációs autószolgáltatások, mint az Uber és a Cabify, általában biztonságos utazási módot kínálnak, de az utóbbi időben erőszakosra fordult a taxisok és a többi szolgáltató közötti konfliktus, aminek eredményeként többször is előfordult, hogy amerikai állampolgárok megsérültek.“

A figyelmeztetés Quintana Roo államra vonatkozik, ahol olyan, népszerű turistacélpontok találhatók, mint Cancún, Playa del Carmen és Tulum.

Előzőleg a Medallion taxitársaság sofőrjei Uber-sofőröket és utasokat zaklattak és támadtak meg, emellett blokádot képeztek a cancúni hotelnegyedhez vezető főúton.

Korábban egyébként már egyszer beszüntették a városban az utazásmegosztó szolgáltatást, de ebben a hónapban bírósági döntés született arról, hogy mégiscsak maradhat a cég.

Ana Patricia Peralta, Cancún polgármestere az eseményekre reagálva azt mondta, nem fogja engedni, hogy egy kicsiny csoport lerombolja az üdülőváros pozitív hírnevét, és fenyegesse a közbiztonságot.

Az amerikai külügyminisztérium Quintana Roót kettes biztonsági besorolási kategóriában, vagyis a fokozott elővigyázatossággal látogatható államok között tartja számon, a magyar konzuli szolgálat pedig így jelöli egész Mexikót, mint fokozott biztonsági kockázatot rejtő országot.

Az Uber veszélyeiről egyelőre még nem tettek említést, csak annyi olvasható, hogy ha tehetjük, a szálloda által hívott vagy ajánlott taxi szolgáltatását, illetve Uber-szolgáltatást vegyük igénybe, és ne az utcán intsünk le taxit, mert annak sofőrje összejátszhat a különböző szervezett bandákkal vagy maga is kirabolhatja az utast.

Más helyeken egyébként az Uberrel már nemcsak a földön, hanem a levegőben és a víz alatt is közlekedhetünk.

(Forrás: Travel and Leisure, Konzuli Szolgálat, képek: Getty Images)

Quintana Roo | playa del carmen | tulum | cancún | mexikó

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom