Ebben az országban most inkább ne szálljunk be az alternatív taxiba

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma a héten figyelmeztette a Mexikóba induló turistákat, miután egy utazó megsérült a taxisok és uberesek között kitört konfliktusban.

Mint a mexikói amerikai nagykövetség írja, „az applikációs autószolgáltatások, mint az Uber és a Cabify, általában biztonságos utazási módot kínálnak, de az utóbbi időben erőszakosra fordult a taxisok és a többi szolgáltató közötti konfliktus, aminek eredményeként többször is előfordult, hogy amerikai állampolgárok megsérültek.“

A figyelmeztetés Quintana Roo államra vonatkozik, ahol olyan, népszerű turistacélpontok találhatók, mint Cancún, Playa del Carmen és Tulum.

Előzőleg a Medallion taxitársaság sofőrjei Uber-sofőröket és utasokat zaklattak és támadtak meg, emellett blokádot képeztek a cancúni hotelnegyedhez vezető főúton.

Korábban egyébként már egyszer beszüntették a városban az utazásmegosztó szolgáltatást, de ebben a hónapban bírósági döntés született arról, hogy mégiscsak maradhat a cég.

Ana Patricia Peralta, Cancún polgármestere az eseményekre reagálva azt mondta, nem fogja engedni, hogy egy kicsiny csoport lerombolja az üdülőváros pozitív hírnevét, és fenyegesse a közbiztonságot.

Az amerikai külügyminisztérium Quintana Roót kettes biztonsági besorolási kategóriában, vagyis a fokozott elővigyázatossággal látogatható államok között tartja számon, a magyar konzuli szolgálat pedig így jelöli egész Mexikót, mint fokozott biztonsági kockázatot rejtő országot.

Az Uber veszélyeiről egyelőre még nem tettek említést, csak annyi olvasható, hogy ha tehetjük, a szálloda által hívott vagy ajánlott taxi szolgáltatását, illetve Uber-szolgáltatást vegyük igénybe, és ne az utcán intsünk le taxit, mert annak sofőrje összejátszhat a különböző szervezett bandákkal vagy maga is kirabolhatja az utast.

Más helyeken egyébként az Uberrel már nemcsak a földön, hanem a levegőben és a víz alatt is közlekedhetünk.

(Forrás: Travel and Leisure, Konzuli Szolgálat, képek: Getty Images)

tulum | Quintana Roo | cancún | mexikó | playa del carmen

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom