Close
Itt a víz alatti Uber, mellyel közelről csodálhatjuk meg a Nagy-korallzátonyt

Itt a víz alatti Uber, mellyel közelről csodálhatjuk meg a Nagy-korallzátonyt

Nemrég írtunk a jövő Uberjéről, a városi forgalom fölött könnyedén átrepülő légitaxiról, de máris itt a következő nem éppen hétköznapi szolgáltatás: a fuvarmegosztó tengeralattjáró.

Amíg a levegőben hasító taxira legalább hat esztendőt kell várni, addig a ScUber névre keresztelt járműre maximum napokat. Igaz, ehhez Ausztráliába kell utazni, mert az Uber a queenslandi turisztikai ügynökséggel együttműködve a Nagy-korallzátonynál indította el a szolgáltatást május 27-én.

A különleges természeti csodát eddig csak kutatók és külön engedélyt kapott búvárok láthatták, szóval tényleg kivételes élményben lehet része a korlátozott ideig elérhető szolgáltatást szerencsésen igénybe vevőknek. Persze nem csupán mázli kell hozzá: az egyórás víz alatti túra ára háromezer ausztrál dollárba kerül két személynek.

Ezért a pénzért a társaság helikopterrel fuvarozza el az Uber-applikáción időpontot foglaló jelentkezőt a merülési ponthoz, majd a nem mindennapi esemény végén visszaviszi a szárazföldre.

A Barry becenevű tengeralattjáróban egyszerre maximum ketten merülhetnek le a sofőr társaságában (merülési engedélyt ehhez nem kell külön kiváltani), méghozzá két lehetséges ciklusban: május 27. és június 18. között a Heron-szigetről, június 9–18. között pedig Port Douglasből.

A ScUber megalkotói szerint a hétköznapi ember számára ez egy soha vissza nem térő alkalom a pusztulás veszélye által fenyegetett Nagy-korallzátony közeli megcsodálására, ráadásul egy ilyen túra után egészen biztosan szívügyének tekinti az utas a természeti kincs további sorsának alakulását (mint ahogy az Uber is rendre sokat tesz a zátony megmentéséért).

A tengeralattjárós kalandot egyébként meg is lehet nyerni, ehhez ide kell kattintani, és követni a játék feltételeit.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: gearjunkie.com, Tourism and Events Queensland)

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom