Close
Itt a víz alatti Uber, mellyel közelről csodálhatjuk meg a Nagy-korallzátonyt

Itt a víz alatti Uber, mellyel közelről csodálhatjuk meg a Nagy-korallzátonyt

Nemrég írtunk a jövő Uberjéről, a városi forgalom fölött könnyedén átrepülő légitaxiról, de máris itt a következő nem éppen hétköznapi szolgáltatás: a fuvarmegosztó tengeralattjáró.

Amíg a levegőben hasító taxira legalább hat esztendőt kell várni, addig a ScUber névre keresztelt járműre maximum napokat. Igaz, ehhez Ausztráliába kell utazni, mert az Uber a queenslandi turisztikai ügynökséggel együttműködve a Nagy-korallzátonynál indította el a szolgáltatást május 27-én.

A különleges természeti csodát eddig csak kutatók és külön engedélyt kapott búvárok láthatták, szóval tényleg kivételes élményben lehet része a korlátozott ideig elérhető szolgáltatást szerencsésen igénybe vevőknek. Persze nem csupán mázli kell hozzá: az egyórás víz alatti túra ára háromezer ausztrál dollárba kerül két személynek.

Ezért a pénzért a társaság helikopterrel fuvarozza el az Uber-applikáción időpontot foglaló jelentkezőt a merülési ponthoz, majd a nem mindennapi esemény végén visszaviszi a szárazföldre.

A Barry becenevű tengeralattjáróban egyszerre maximum ketten merülhetnek le a sofőr társaságában (merülési engedélyt ehhez nem kell külön kiváltani), méghozzá két lehetséges ciklusban: május 27. és június 18. között a Heron-szigetről, június 9–18. között pedig Port Douglasből.

A ScUber megalkotói szerint a hétköznapi ember számára ez egy soha vissza nem térő alkalom a pusztulás veszélye által fenyegetett Nagy-korallzátony közeli megcsodálására, ráadásul egy ilyen túra után egészen biztosan szívügyének tekinti az utas a természeti kincs további sorsának alakulását (mint ahogy az Uber is rendre sokat tesz a zátony megmentéséért).

A tengeralattjárós kalandot egyébként meg is lehet nyerni, ehhez ide kell kattintani, és követni a játék feltételeit.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: gearjunkie.com, Tourism and Events Queensland)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom