Close
Itt a víz alatti Uber, mellyel közelről csodálhatjuk meg a Nagy-korallzátonyt

Itt a víz alatti Uber, mellyel közelről csodálhatjuk meg a Nagy-korallzátonyt

Nemrég írtunk a jövő Uberjéről, a városi forgalom fölött könnyedén átrepülő légitaxiról, de máris itt a következő nem éppen hétköznapi szolgáltatás: a fuvarmegosztó tengeralattjáró.

Amíg a levegőben hasító taxira legalább hat esztendőt kell várni, addig a ScUber névre keresztelt járműre maximum napokat. Igaz, ehhez Ausztráliába kell utazni, mert az Uber a queenslandi turisztikai ügynökséggel együttműködve a Nagy-korallzátonynál indította el a szolgáltatást május 27-én.

A különleges természeti csodát eddig csak kutatók és külön engedélyt kapott búvárok láthatták, szóval tényleg kivételes élményben lehet része a korlátozott ideig elérhető szolgáltatást szerencsésen igénybe vevőknek. Persze nem csupán mázli kell hozzá: az egyórás víz alatti túra ára háromezer ausztrál dollárba kerül két személynek.

Ezért a pénzért a társaság helikopterrel fuvarozza el az Uber-applikáción időpontot foglaló jelentkezőt a merülési ponthoz, majd a nem mindennapi esemény végén visszaviszi a szárazföldre.

A Barry becenevű tengeralattjáróban egyszerre maximum ketten merülhetnek le a sofőr társaságában (merülési engedélyt ehhez nem kell külön kiváltani), méghozzá két lehetséges ciklusban: május 27. és június 18. között a Heron-szigetről, június 9–18. között pedig Port Douglasből.

A ScUber megalkotói szerint a hétköznapi ember számára ez egy soha vissza nem térő alkalom a pusztulás veszélye által fenyegetett Nagy-korallzátony közeli megcsodálására, ráadásul egy ilyen túra után egészen biztosan szívügyének tekinti az utas a természeti kincs további sorsának alakulását (mint ahogy az Uber is rendre sokat tesz a zátony megmentéséért).

A tengeralattjárós kalandot egyébként meg is lehet nyerni, ehhez ide kell kattintani, és követni a játék feltételeit.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: gearjunkie.com, Tourism and Events Queensland)

FOLYTASD EZZEL
Ilyen változatos programokkal vár idén is az osztrák tél
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom