Close
Itt a víz alatti Uber, mellyel közelről csodálhatjuk meg a Nagy-korallzátonyt

Itt a víz alatti Uber, mellyel közelről csodálhatjuk meg a Nagy-korallzátonyt

Nemrég írtunk a jövő Uberjéről, a városi forgalom fölött könnyedén átrepülő légitaxiról, de máris itt a következő nem éppen hétköznapi szolgáltatás: a fuvarmegosztó tengeralattjáró.

Amíg a levegőben hasító taxira legalább hat esztendőt kell várni, addig a ScUber névre keresztelt járműre maximum napokat. Igaz, ehhez Ausztráliába kell utazni, mert az Uber a queenslandi turisztikai ügynökséggel együttműködve a Nagy-korallzátonynál indította el a szolgáltatást május 27-én.

A különleges természeti csodát eddig csak kutatók és külön engedélyt kapott búvárok láthatták, szóval tényleg kivételes élményben lehet része a korlátozott ideig elérhető szolgáltatást szerencsésen igénybe vevőknek. Persze nem csupán mázli kell hozzá: az egyórás víz alatti túra ára háromezer ausztrál dollárba kerül két személynek.

Ezért a pénzért a társaság helikopterrel fuvarozza el az Uber-applikáción időpontot foglaló jelentkezőt a merülési ponthoz, majd a nem mindennapi esemény végén visszaviszi a szárazföldre.

A Barry becenevű tengeralattjáróban egyszerre maximum ketten merülhetnek le a sofőr társaságában (merülési engedélyt ehhez nem kell külön kiváltani), méghozzá két lehetséges ciklusban: május 27. és június 18. között a Heron-szigetről, június 9–18. között pedig Port Douglasből.

A ScUber megalkotói szerint a hétköznapi ember számára ez egy soha vissza nem térő alkalom a pusztulás veszélye által fenyegetett Nagy-korallzátony közeli megcsodálására, ráadásul egy ilyen túra után egészen biztosan szívügyének tekinti az utas a természeti kincs további sorsának alakulását (mint ahogy az Uber is rendre sokat tesz a zátony megmentéséért).

A tengeralattjárós kalandot egyébként meg is lehet nyerni, ehhez ide kell kattintani, és követni a játék feltételeit.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: gearjunkie.com, Tourism and Events Queensland)

merülés | ausztrália | scuber | víz alatti | tengeralattjáró

FOLYTASD EZZEL

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram