Close
Miért hasznos a medence szolár- vagy elektromos fűtés?

Miért hasznos a medence szolár- vagy elektromos fűtés?

Ha azt halljuk, hogy kerti medence, elsőre talán nem is gondolunk arra, hogy a kánikulai hetek elmúltával a fokozatosan hűvösebbé váló nappalok és éjszakák mennyire lerövidíthetik a kerti pancsolós időszakot. Ebben jelenthetnek hatalmas segítséget a medencefűtési megoldások.

A víz hőmérséklete így gyakorlatilag szinten tartható vagy akár még több fokkal meg is emelhető. Hiszen nem túl hívogató a hideg víz a családi medencében. A kellemes hőfokú víz azonban igazán simogató, ha kint már nem tombol a meleg. A kérdés persze adott: milyen medencefűtési megoldások közül lehet választani? Szerencsére a Medence Óriás számos elektromos vagy solar medencefűtési megoldást kínál.

Melyiket is jobb választani?

Mind az elektromos, mind pedig a szolár medencefűtés segít abban, hogy a medencevíz hőfokát hatékonyan szinten tarthassuk, vagy az igények szerint alakítsuk. A szolárfűtő berendezés például akár 3-5 fokkal is meg képes emelni a víz hőmérsékletét a napfényes órák számának függvényében. Vele a kerti fürdőzési szezon is kitolható pár héttel, ha az időjárás kedvező.

Igazán költséghatékony és még összeszerelni sem túl bonyolult, ráadásul környezetbarát és egyszerű a használata. A speciális, szolár panelt vagy paneleket kell csupán a medence melletti szabad, napos területre kiteríteni és rácsatlakoztatni a vízforgató berendezésre. Lényegében egy fekete fűtőszőnyegről van szó, melyben csövek kígyóznak. Ebben melegszik fel a víz és jut folyamatosan a vízforgató segítségével a medencébe. A hidegebb víz pedig vissza a csövekbe melegedni.

Növelhető a hőmérséklet, és kitolható a fürdési szezon

Míg a szolár fűtés lehetőségeit nagyban befolyásolja a napfényes órák száma, hiszen derűs időben lehet igazán optimálisan használni, az elektromos medencefűtési megoldások gyorsabban és folyamatosan képesek az állandó vízhőmérsékletet biztosítani. Függetlenek az időjárás szeszélyeitől. Naponta akár még a 2-5 fokos vízhőmérséklet-emelkedés sem kizárt használatukkal. A pancsolási szezon pedig akár egy vagy két hónappal is meghosszabbítható. Ugyanúgy a vízforgatóhoz kell csatlakoztatni ezeket a vízmelegítőket is.

A Medence Óriás fűtési eszközök kínálatában méret és márka szerint is kereshetők az elektromos medencefűtési megoldások.

Előnyök és hátrányok

Mielőtt döntést hozunk, érdemes a szolár vagy az elektromos fűtési megoldások melletti és elleni érveket alaposan megfontolni. Az elektromos vízmelegítők fenntartása viszonylag költséges lehet. Minél nagyobb a vízmennyiség, annál nagyobb teljesítményre lesz szükség. Kisebb méretű medencéknél lehet tehát kifizetődőbb ez a megoldás. Ellenben bármilyen időjárás esetén használható – kül- és beltéri medencéknél egyaránt. A szolár medencefűtés hatékonysága elsősorban a napsütéstől függ, és panelei viszonylag nagy területet igényelnek. Ellenben igazán környezetbarát az üzemeltetése.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
Széchenyi Turisztikai Kártya GO! - ezek a feltételek
Érzékenyítő játékok az óvodában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom