Close
Miért hasznos a medence szolár- vagy elektromos fűtés?

Miért hasznos a medence szolár- vagy elektromos fűtés?

Ha azt halljuk, hogy kerti medence, elsőre talán nem is gondolunk arra, hogy a kánikulai hetek elmúltával a fokozatosan hűvösebbé váló nappalok és éjszakák mennyire lerövidíthetik a kerti pancsolós időszakot. Ebben jelenthetnek hatalmas segítséget a medencefűtési megoldások.

A víz hőmérséklete így gyakorlatilag szinten tartható vagy akár még több fokkal meg is emelhető. Hiszen nem túl hívogató a hideg víz a családi medencében. A kellemes hőfokú víz azonban igazán simogató, ha kint már nem tombol a meleg. A kérdés persze adott: milyen medencefűtési megoldások közül lehet választani? Szerencsére a Medence Óriás számos elektromos vagy solar medencefűtési megoldást kínál.

Melyiket is jobb választani?

Mind az elektromos, mind pedig a szolár medencefűtés segít abban, hogy a medencevíz hőfokát hatékonyan szinten tarthassuk, vagy az igények szerint alakítsuk. A szolárfűtő berendezés például akár 3-5 fokkal is meg képes emelni a víz hőmérsékletét a napfényes órák számának függvényében. Vele a kerti fürdőzési szezon is kitolható pár héttel, ha az időjárás kedvező.

Igazán költséghatékony és még összeszerelni sem túl bonyolult, ráadásul környezetbarát és egyszerű a használata. A speciális, szolár panelt vagy paneleket kell csupán a medence melletti szabad, napos területre kiteríteni és rácsatlakoztatni a vízforgató berendezésre. Lényegében egy fekete fűtőszőnyegről van szó, melyben csövek kígyóznak. Ebben melegszik fel a víz és jut folyamatosan a vízforgató segítségével a medencébe. A hidegebb víz pedig vissza a csövekbe melegedni.

Növelhető a hőmérséklet, és kitolható a fürdési szezon

Míg a szolár fűtés lehetőségeit nagyban befolyásolja a napfényes órák száma, hiszen derűs időben lehet igazán optimálisan használni, az elektromos medencefűtési megoldások gyorsabban és folyamatosan képesek az állandó vízhőmérsékletet biztosítani. Függetlenek az időjárás szeszélyeitől. Naponta akár még a 2-5 fokos vízhőmérséklet-emelkedés sem kizárt használatukkal. A pancsolási szezon pedig akár egy vagy két hónappal is meghosszabbítható. Ugyanúgy a vízforgatóhoz kell csatlakoztatni ezeket a vízmelegítőket is.

A Medence Óriás fűtési eszközök kínálatában méret és márka szerint is kereshetők az elektromos medencefűtési megoldások.

Előnyök és hátrányok

Mielőtt döntést hozunk, érdemes a szolár vagy az elektromos fűtési megoldások melletti és elleni érveket alaposan megfontolni. Az elektromos vízmelegítők fenntartása viszonylag költséges lehet. Minél nagyobb a vízmennyiség, annál nagyobb teljesítményre lesz szükség. Kisebb méretű medencéknél lehet tehát kifizetődőbb ez a megoldás. Ellenben bármilyen időjárás esetén használható – kül- és beltéri medencéknél egyaránt. A szolár medencefűtés hatékonysága elsősorban a napsütéstől függ, és panelei viszonylag nagy területet igényelnek. Ellenben igazán környezetbarát az üzemeltetése.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Hogyan alakulnak a glettelés árak?

Férfi pénztárca – milyen színt válasszak?

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram