Így nézhetjük meg online, hogy merre jár éppen a Mikulás-szán

A Mikulás manói az utolsó simításokat végzik a csomagokon, a földi kiszolgáló személyzet pedig már a szánt készíti elő, és Rudolph ütközésgátló piros orra is új fényezést kapott. A Mikulás hamarosan útnak indul, a Flightradar24.com oldalán pedig 23-án estétől mi is megnézhetjük, hogy merre jár éppen.

Ehhez nem kell mást tennünk, mint a Flightradar24 oldalán a SANTA1, HOHOHO vagy R3DNO53 szavakra keresnünk december 23-án magyar idő szerint este nyolc órától. A Mikulás követéséhez földi és műholdas műszereket használnak, miután néhány éve telepítettek egy ADS-B transzpondert, amellyel pontosan lehet látni a szán helyzetét. Az eszköz hatósugarát a rénszarvasagancsok segítségével sikerült kiterjeszteni.

A benyújtott repülési tervek alapján a Mikulás 24-én hajnali öt körül indul el az Északi-sarkról, és az első házakhoz a Távol-Keleten száll le.

A szán egy egyedi, kilencmotoros Rangifer tarandus, HOHOHO (MSN 0001) azonosítóval. 1753 évesen ez a világ legrégebbi aktív repülőgépváza.

A Mikulás pedig olyan helyről érkezik, ahol egész évben karácsony van.

(Forrás: Flightradar24, képek: Getty Images, Unsplash)

radar | repülő | követés | online | mikulás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom